NavMenu

Zoran Popović je novi predsednik FK "Partizan"

Izvor: Blic Petak, 26.12.2014. 12:02
Komentari
Podeli
(Foto: partizan.rs)
Novi predsednik FK "Partizan" je Zoran Popović, jednoglasno je odlučila Skupština kluba iz Humske, što je bilo jasno već u utorak nakon održavanja zborova za članove ovog tela.

Struja koja je izgubila trku za predsednika nije imala svoje predstavnike juče na stadionu "Partizana". Mile Jovičić je svojim nedolaskom i zvanično odustao od kandidature, dok je skup propustio i Nenad Bjeković, koji je takođe član Skupštine u novom sazivu.

- U toku dana na adresu kluba stiglo je pismo kojim se Mile Jovičić obratio Skupštini kluba i obavestio nas da odustaje od kandidature za predsednika. Vrlo dostojanstveno se povukao i pokazao koliko je veliki sportski radnik - rekao je Milomir Gligorijević, predsednik Radnog predsedništva.

Za reč se tada javio Žarko Zečević.

- Ovo je dokaz da je ljubav prema "Partizanu" iznad ličnih interesa. Sve tenzije koje su prethodile možda su i normalne, demokratske, ali ovim činom Mile Jovičić je dokazao da je svima mesto u "Partizanu" - istakao je Žarko Zečević.

Nakon toga Ljubiša Tumbaković je podsetio na svoj neuspeh od pre pet godina, kada je predložio Savu Miloševića za predsednika.

- Da nisam ni tada pogrešio, govori podatak da on danas izrasta u ozbiljnog sportskog radnika. Nama je potrebna nova energija, sveža krv i ja zbog toga predlažem Zorana Popovića za predsednika da pokrene klub. Očekujem da Popović sa svojim ljudima donese stabilnost i da će našem voljenom "Partizanu" biti iz dana u dan sve bolje. Nadam se da će gospodin Popović prihvatiti kandidaturu, a od članova Skupštine očekujem da mi više veruju nego poslednji put - rekao je Tumbaković.

Zoran Popović je prihvatio kandidaturu.

- Neću dozvoliti da lični interes nadvlada interese kluba. Račun kluba je u blokadi, radnicima su neisplaćene plate. Takva situacija je nedopustiva. Najveće probleme rešićemo osnivanjem kreditnog preduzeća, koje će uneti u klub iznos od 2 mil EUR. Do kraja 2015. investicija od 6 mič EUR garantovaće normalno funkcionisanje, a do kraja februara naredne godine tekući račun će izaći iz blokade. Boriću se da krenemo uzlaznom linijom. Kao predsednik prvo ćemo angažovati revizorsku kuću, kako bismo upoznali javnost sa stanjem. Od danas, zaposleni neće biti poslednji, nego prvi. Titule u domaćem šampionatu su prioritet, želim da učestvujemo u Ligi šampiona. Navijačima ću omogućiti da učestvuju u radu kluba, neću dozvoliti da se politički i bilo kako drugo mešetari - rekao je Popović.


Upravni odbor činiće: Zoran Popović (predsednik), Ljubiša Tumbaković (potpredsednik zadužen za sportska pitanja), Milorad Vučelić (potpredsednik za odnose sa javnošću), Vojislav Nedić (potpredsednik zadužen za pravna pitanja), Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković - Dr Nele Karajlić, Dr Dragan Veljović, Vladimir Vrbaški.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Divac: Za prve četiri faze rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" pribavljene građevinske dozvole

Za prvе čеtiri fazе rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" su vеć pribavljеnе građеvinskе dozvolе, dok jе za pеtu fazu pribavljanjе dozvolе u postupku. Ali, da bi sе bilo šta uradilo, bilo jе potrеbno jе da sе ovaj tеrеn u potpunosti očisti od zaostalih mina, iz bombardovanja 1999. godinе, ali i iz prеthodnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.