NavMenu

Završena prva faza proširenja naplatne stanice Stara Pazova

Izvor: eKapija Utorak, 05.07.2022. 17:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kekyalyaynen/shutterstock.com)Ilustracija
Prva faza projekta proširenja naplatne stanice Stara Pazova završena je 1. jul i u rad su puštene dve nove saobraćajne trake za naplatu putarine, čime je znatno povećan kapacitet i obezbeđen nesmetan prolazak vozila tokom letnje sezone, saopštili su Putevi Srbije.

- Planirano proširenje naplatne stanice Stara Pazova, podrazumeva izgradnju 8 ostrva, nakon čega će naplatna stanica imati ukupno 17 saobraćajnih traka, od kojih će u svakom trenutku minimum 3 biti namenjene samo za korisnike elektronske naplate putarine - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je pored proširenja, planirana i izgradnja upravnog objekta sa više od 300m2 moderno opremljenog prostora smeštenog iznad naplatnih kanala.

- Tokom proteklog vikenda, uprkos pojačanom intenzitetu saobraćaja, nije bilo zadržavanja na naplatnoj stanici Stara Pazova, a ukupno je prošlo oko 111.500 vozila, što je za skoro 9% više u poređenju sa istim periodom prošle godine. Naplatna stanica će, nakon proširenja, biti jedna od najvećih naplatnih stanica, projektovana po uzoru na moderne naplatne stanice i zajedno sa naplatnom stanicom Beograd imaće najveću propusnu moć - kaže se u dopisu.

Dodaje se da se proširenjem naplatne stanice Stara Pazova broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.

JP Putevi Srbije podsetili su da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.