NavMenu

Deutsche bank nastavlja da investira u Evropski fond za Jugoistočnu Evropu - Obezbeđeno 57 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 10.08.2018. 15:31
Komentari
Podeli
(Foto: Number1411/shutterstock.com)
EFSE i Deutsche bank su se ponovo udružili u cilju aktiviranja privatnog institucionalnog kapitala za finansiranje MSP u Jugoistočnoj Evropi i regiona Istočne Evrope (European Eastern Neighbourhood - EEN). Kroz dve tranše trogodišnjih obveznica sa varijabilnom kamatnom stopom u iznosu od 20 mil USD i 40 mil EUR, Deutsche banka obezbeđuje iznos od 57 mil EUR za privatne investitore za učešće u EFSE programu investiranja u ekonomski razvoj i prosperitet u navedenom regionu, saopštila je Deutsche bank.

Kroz finansiranje lokalnih banaka i mikrofinansijskih institucija, EFSE pruža ključnu podršku MSP u Jugoistočnoj Evropi i EEN regionu, sektoru koji igra najvažniju ulogu u podsticanju rasta i zapošljavanja. Krajem marta 2018, pozajmice EFSE-a krajnjim korisnicima – SMP i domaćinstvima – kojih ima skoro 140.000, iznosile su 891 mil EUR. Od osnivanja, EFSE je odobrio više od 927.600 kredita u ukupnoj vrednosti od 6,6 mlrd EUR i doprineo otvaranju 760.000 radnih mesta širom regiona.


EFSE je osnovala Razvojna banka KfW 2005. godine, uz finansijsku podršku nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Evropske komisije. Fond je osnovan kao JPP i registrovan je u Luksemburgu. Finansiranje od strane javnih investitora kombinuje se sa privatnim kapitalnim investicijama, što čini platformu za finansiranje razvoja širom i snažnijom.








Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.