NavMenu

Da li ste čuli za pojam "glasnih radnika"?

Izvor: Telegraf biznis Sreda, 30.08.2023. 15:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon "tihog odustajanja" pojavio se novi viralni trend u poslovanju koji pogađa američku radnu snagu. U pitanju su "glasni radnici" i predstavljaju upravo one zaposlene koji provode više vremena govoreći o poslu nego što ga zaista obavljaju.

- U stvarnosti, "glasni radnici" nisu ništa novo - priča Džo Galvin, šef firme za istraživanje za Fox Business i dodaje:

- Pokazivanje pred šefom je prilično tipično kancelarijsko ponašanje.

Sada, međutim, kako pojašnjava "ovi zaposleni razvijaju i prilagođavaju tradicionalne taktike i tehnike digitalnom, fleksibilnom radnom mestu za rad od kuće". I tu nastaje problem.

Najbolji savet kada su u pitanju ovi trendovi je da održite otvorenu komunikaciju i uspostavite vreme jedan na jedan sa svojim timovima. Ako ste u stalnoj komunikaciji, možda ćete moći da uhvatite "glasnog radnika" pre nego što situacija eskalira, govore stručnjaci.

Takođe, HR menadžeri moraju osluškivati zaposlene više nego ranije, imajući u vidu sve trendove koji se razvijaju u proteklih godinu dana.

Treba da identifikuju i pozabave se svim problemima sa trenutnim iskustvom zaposlenih - od loše tehnologije preko zastarele opreme do slabih performansi i šire - i odrede načine za poboljšanje ukupne kulture kompanije.

- Jaka kultura može ujediniti zaposlene i sprečiti "glasne radnike" da "zagade" radno mesto - zaključio je Galvin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.