NavMenu

Dragiša Ristovski : Gube samo oni koji ne igraju

Izvor: eKapija Petak, 28.03.2008. 15:30
Komentari
Podeli

Dragiša RistovskiDragiša Ristovski

Početkom 2006. god. nakon dugog vremena čekanja, iz štampe je izašla knjiga GUBE SAMO ONI KOJI NE IGRAJU, iako je materijal bio napisan još 2004 god. Razlog tolikog čekanja jeste početno nepoverenje mnogih izdavača da takva knjiga može zabeležiti komercijalan uspeh na našem tržištu. A šta se zapravo dogodilo? Prvi tiraž od 1000 primeraka bio je rasprodat već posle 2 meseca i to bez neke posebne reklame. U međuvremenu je knjiga doštampavana više puta, prevedena je na nekoliko jezika i konstantno se u PLATO KLUBU nalazila među pet najprodavanijih knjiga iz oblasti psihologije uspeha i menadžmenta, a sam autor je dobio na stotine komentara od čitalaca na koje je knjiga vrlo pozitivno uticala.

Autor ove knjige je D.R. GILBERT (www.drgilbert-centar.com) odnosno Dragiša Ristovski, čiji je ovo pseudonim. U beogradskim krugovima poznat je kao mlad, energičan, poslovan čovek, koji se već duže vreme bavi edukacijom i motivacijom zaposlenih u mnogim kompanijama.

Redakcija E - KAPIJE napravila je nedavno intervju sa njim koji ćemo preneti iz tri dela:

Dragiša RistovskiDragiša Ristovski

eKapija: Koji je cilj i sadržaj ove knjige?

D.Ristovski: Knjiga ima za cilj da nas pokrene iz stanja inertnosti i motiviše da postignemo uspeh koji je u skladu sa našim cilevima i sa nama samima. Puna je preporuka koje imaju utemeljenje u praksi , a koje nam mogu pomoći u realizaciji mnogih poslovnih i životnih ciljeva. Takođe, odiše optimizmom, pozitivnom energijom i pokušava činjenicama da anulira tezu, da je optimizam simbol naivnosti.

eKapija: A kome je namenjena?

D.Ristovski Namenjena je svima, bez razlike. Ona pronalazi, rađa i budi uspavane pobednike. Napisana je krajnje jednostavnim jezikom, tako da je prihvatljiva za svakog, bez obzira na njegovo obrazovanje, interesovanje i starost.

Mogu da kažem da je univerzalna. Ona takođe skreće pažnju na važnost intelektualnog kapitala i njegovo primarno dejstvo u vremenu u kome živimo. Još uvek mnogi smatraju da je materijalni kapital osnovna predpostavka za poslovni uspeh, ali praksa demantuje ovu tezu. U prilog tome govori da sve više svetskih kompaija mnogo više brinu za svoj intelektualni kapital i investiraju u njega, jer on zapravo stvara materijalni kapital.

eKapija: Odakle Vam ideja da napišete ovu knjigu?

D.Ristovski: Jednom prilikom sam čuo da postoje knjige koje menjaju život, tada mi je to zvučalo zanimljivo, ali sam ipak to prihvatio sa rezervom. Pa kako to knjiga može da promeni život? U trenutku velikih želja i očekivanja, ali bez jasno profilisane strategije u mom životu se pojavila knjiga „Vrhunski trgovac“ od Napoleona Hila. Bio sam fasciniran sa kakvom jednostavnošću on pojašnjava principe života i kako čoveka nagoni na pozitivnu akciju. Moj život je stvarno počeo da se menja i ubrzo sam i sam poželeo da napišem neku motivacionu knjigu a na osnovu svog iskustva koje će u vidu preporuka pomoći drugim ljudima da promene svoj život na bolje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće dugoočekivano probijanje podvožnjaka između novobeogradskih bulevara Umetnosti i Crvene armije

Posle nekoliko neuspešnih poglavlja na temu izrade tehničke dokumentacije i izgradnje podvožnjaka između novobeogradskih Bulevara umetnosti i Bulevara Crvene armije i posle konačno uspešnog tendera koji je okončan u kasnu jesen prošle godine, krenuli su i dugoočekivani radovi na ovoj lokaciji. Posao probijanja podvožnjaka ispod železničke pruge Beograd-Novi Sad i Beograd-Šid, podsetimo, dobio je konzorcijum ponuđača u kome su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.