NavMenu

Đorđe Vučinić, generalni direktor "Securitas Services" Beograd – Uvešćemo potpuno nove usluge obezbeđivanja u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 26.12.2008. 10:50
Komentari
Podeli

Internacionalna kompanija za fizičko-tehničko obezbeđenje "Securitas", koja posluje u više od 30 zemalja, letos je kupila poznatu beogradsku firmu "SCP International", pa se tako domaća kompanija, kao prva sa Balkana našla u globalnom sistemu "Securitasa" i od 15. decembra posluje pod novim nazivom "Securitas Services" Beograd.

"Securitas Services" Beograd, uz snažnu podršku novog vlasnika, uvešće na srpsko tržište novu poslovnu filozofiju, više standarde poslovanja i raznovrsnije usluge, kaže na početku razgovora za eKapiju Đorđe Vučinić, generalni menadžer "Securitas Services" Beograd.

- Kompanija "Securitas" osnovana je u Švedskoj 1930. godine, a danas posluje u 30 zemalja u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i Aziji i broji oko 240.000 zaposlenih. Udeo na svetskom tržištu usluga obezbeđivanja je oko 16%. U 2007. ostvarili su 6.5 milijardi eur, a evidentno je da će u 2008. godini zabeležiti još bolji rezultat. Osnovna delatnost kompanije "Securitas" su poslovi bezbednosti, u kojima centralno mesto zauzimaju specijlizovana čuvarska služba, mobilne ekipe i alarm-monitoring. "Securitas", takođe, nudi savetodavne usluge, istražne poslove i servise transporta novca i rukovanja vrednostima kroz specijalizovanu firmu "Lumis".

- Poslovna filozofija kompanije je - Ljudi nas čine različitim i nije fraza da su zaposleni naše kompanije naša najveća vrednost. Svi zaposleni su podstaknuti da budu i na poslu i u životu pozitivne i korisne ličnosti, a najčešće uspevamo u tome – sa ponosom ističe Đorđe Vučinić.

eKapija: Da li "Securitas" posluje u regionu i da li će Beograd postati centralna kancelarija za okolne zemlje?

- Mi smo prva firma, koju je "Securitas" kupio na Balkanu. Oni su procenili da je Srbija u ekonomskom usponu. Međutim Beograd neće biti centrala za ostale države regiona, već će u tim zemljama, ukoliko centrala odluči, nastajati samostalne firme.

eKapija: Kompanija "Securitas" je najavila još akvizicija u Srbiji. O kojim firmama je reč?

- Kompanija "Securitas" najavila je da želi da kupi još preduzeća u Srbiji. Oni imaju u vidu neke firme koje bi mogli da preuzmu, ali je ne bih pričao o tim preuzimanjima. Trenutno realizujemo planove za razvoj firme "Securitas Services" Beograd.

Đorđe Vučinić (Foto: ekapija.com)Đorđe Vučinić

eKapija: U koje oblasti će investirati novi vlasnik?

- Novi vlasnik namerava da u rad naše firme uvede novu, kvalitetniju proceduru i implementira više standarde poslovanja. Buduće investicije biće usmerene na kupovinu opreme, modernizaciju IT sistema i obuku zaposlenih. Kao sto sam već rekao, "Securitas" posebnu pažnju posvećuje zaposlenima, tako da će svi našI radnici, kojih trenutno ima ima 1.600, proći kroz posebnu stručnu obuku. Najbolje usluge možete očekivati samo od specijalizovanih i visoko stručnih kadrova. Partnerstvo sa "Securitasom" doneće na bezbednosno tržište Srbije i nove, do sada nepoznate usluge u zemlji.

eKapija: Kojim se vrstama obezbđenja vaša komapnija bavi i koje će nove nove usluge ponuditi ?

- Naše preduzeće specijalizovano je za pružanje usluga fizičko-tehničkog obezbeđenja, transporta novca i vrednosti i alarm monitoringa. U sledećoj godini uvešćemo usluge patroliranja, mobilnih ekipa i još jednu uslugu u fizičkom obezbeđenju. Ističem patroliranje, kao uslugu kojom klijenta štiti mobilna patrola u toj zoni grada, u dogovorenom ritmu obilazaka. To klijenta oslobađa troškova statičnog obezbeđenja, dok mobilno stiže u najkraćem i najefikasnijem roku. Oni su tehnički povezani sa našim centrom i patrolom na terenu. Usluga će biti proširena i na patroliranje u određenom delu grada, gde će stanari plaćati obezbeđenje.

eKapija: Poslovni rezultati u 2008. godini i planovi za 2009?

- U 2008. godini smo ostvarili 40% veći promet u odnosu na 2007. godinu, što je dobar poslovni rezultat.

eKapija: Ko su vaši najveći klijeti ?

- Naši najveći klijenti su banke - Vojvođanska, Marfin, Komercijalna, Univerzal, Credy, AIK, KBC, zatim Sava osiguranje, kao i brojne kompanije, među kojima su i "Imlek", "Knjaz Miloš"…. Obezbeđujemo oko 500 objekata u 60 gradova u Srbiji i trenutno smo treća bezbednosna kompanija u Srbiji.

eKapija: Kada će se zakonski regulisati rad kompanija koje pružaju usluge obezbeđivanja?

- Novi zakon naći se u proceduri naredne godine. On neće rešiti sve probleme, već će rešiti statusne i organizacione odredbe. Rešiće pitanje licenciranja kompanija i ljudi. Naši kadrovi će tek posle obuke, lekarskog pregleda, provere biografije dobijati licencu za rad. Uporedo sa zakonom radimo i na standardizaciji naših usluga za Republičkim zavodom za standarde . Zakon i standardizacija bi trebalo da regulišu tržište bezbednosnih usluga u Srbiji - naglašava na kraju razgovora za eKapiju naš sagovornik Đorđe Vučinić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.