NavMenu

Amerikanci proizveli hibridni napitak vina i piva

Izvor: eKapija Sreda, 26.06.2013. 15:24
Komentari
Podeli

Američka pivara "Blue Moon Brewing" proizvela je hibrid piva i vina koji se pakuje u vinske boce i servira u klasičnim vinskim čašama.

Ta neobična kombinacija, kako prenosi portal vino.rs, za sada ima dve osnovne varijante - prva se zove "proximity" i nastala je mešanjem pšeničnog piva i soka od grožđa sovinjon blan, a druga je "impals" i dobija se mešanjem pšeničnog piva, ali sa sokom grožđa kaberne sovinjon.

Oni koji su ga probali, kažu da pića više podsećaju na vino, verovatno zbog toga, što piva ima procentulno znatno manje, mada napitak poseduje i penušavost tipičnu za pivo. Sadržaj alkohola je 8,5%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.05.2024.  |  Zdravstvo

Šta će biti sa niškom Kardiohirurgijom? - Dr Dragan Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu

Profesoru dr Draganu Miliću, koji je radio na Medicinskom fakultetu u Nišu i koji je nosilac izborne liste Grupe građana "Dr Dragan Milić", uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa posle petogodišnjeg ugovora, jer, po njegovim rečima, dekanka nije završila izborni proces za njegov izbor u zvanje redovnog profesora u skladu sa zakonom. Milić poručuje da posledice po Kliniku za kardiohirurgiju kojom rukovodi mogu biti krajnje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.