Izvor: Danas | Sreda, 20.09.2006.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niški "Nisal" nastavlja ofanzivu – ugovoreni poslovi u vrednosti od oko 7 mil EUR

U prvih osam meseci 2006. godine izvoz niške industrije aluminijuma "Nisal" dostigao je 6 mil EUR, što je povećanje od 80% u odnosu na isti period lane.

To je, uz povećanje prodaje gotovih proizvoda, rezultiralo rastom fizičkog obima proizvodnje za gotovo 30% u odnosu na isti period 2005. Dobra prodaja, posebno aluminijumskih fasada, prozora i vrata, podigla je prihod kompanije za 69%, izjavio je Dragan Jovanović, direktor "Nisala" koji uskoro beleži 51. godišnjicu postojanja.

- I predstojeći period, do početka nove građevinske sezone u proleće 2007. godine, najverovatnije će biti u znaku novih rekorda, imajući u vidu već ugovorene poslove. Naša kompanija je već zaključila ugovor za novu zgradu "Telekoma Republike Srpske" u Banjaluci, u vrednosti od 3,1 mil EUR. Takođe, ugovorili smo i dva nova objekta za "Airport City" u Beogradu, u vrednosti od 2,3 mil EUR. Uz to, već smo sklopili i ugovor za dva nova projekta u Kazahstanu, u vrednosti od 1,85 mil EUR, koji će se realizovati u saradnji sa beogradskim "Energoprojekt" - kaže Jovanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.