NavMenu

Forbs: Firma Beograd na vodi treći put traži lokacijske uslove za gradnju na mestu autobuske stanice

Izvor: Beta Ponedeljak, 22.04.2024. 16:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mosher/shutterstock.com)Ilustracija
Mesec dana nakon što je drugi put odbijen zahtev preduzeća Beograd na vodi za dobijanje lokacijskih uslova za gradnju na prostoru sadašnje glavne autobuske stanice, predstavnici te kompanije početkom meseca podneli su novi, treći zahtev preneo je Forbs Srbija.

Novi pokušaj dobijanja uslova u sistemu je zaveden 3. aprila i ponovo je upućen Sekretarijatu za urbanizam Grada Beograda. Ova informacija dolazi u trenutku kada se iz budžetske rezerve obezbeđuje novac za završetak nove stanice na Novom Beogradu u bloku 42, a prvih 1,2 milijarde dinara odnosno nešto više od 10 mil EUR biće raspoređeno preko računa Ministarstva privrede. Planirano je i izdvajanje još toliko novca sledeće godine.

Taj projekat probio je rokove, a poslednji je onaj usmeni, gradonačelnika Aleksandra Šapića koji je krajem prošle godine najavio da će u januaru biti preusmeren celokupan saobraćaj u Blok 42. To se evidentno nije dogodilo, a prvi autobusi trebalo je da startuju s Novog Beograda još 2019. godine.

Beograd na vodi pokušava još od novembra da dobije lokacijske uslove kako bi na prostoru postojeće stanice izgradio nekoliko stambeno-poslovnih objekata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Vesti

Država prodaje poslovne prostore i vojni kompleks koji "nisu neophodni za fukcionisanje vojske"

Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju nepokretnosti koje nisu neophodne za fukcionisanje Vojske Srbije putem prikupljanja pisanih ponuda. Reč je o poslovnim prostorima u Novom Sadu, Zemunu i Aleksincu, kao i o vojnom kompleksu u Petrovcu na Mlavi. Rok za podnošenje ponuda je 12. avgust, a detaljnije pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.