NavMenu

Ovako će izgledati jedna od kula u budućem kompleksu autobuske i železničke stanice u bloku 42 - M2 će imati 29 spratova, 390 stanova, bazen... (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2024. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Mašinoprojekt Kopring/Proaspekt)
Firma GUPIX NBG doo Beograd kao nosilac posla, odnosno investitor, podnela je nadležnom ministarstvu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat stambeno poslovni objekat Kula M2.

Kula M2 planirana je u bloku 42 na Novom Beogradu, u okviru kompleksa nove autobuske i železničke stanice u kojem su predviđeni i prateći komercijalno-poslovnim sadržaji razmešteni uz stanične objekte.

Kako se vidi iz idejnog rešenja koje je izradio Mašinoprojekt Kopring iz Beograda, stambeno-poslovni objekat Kula M2, koji će se nalaziti na katastarskoj parceli 6836, KO Novi Beograd, imaće visinu od 100 metara, 29 spratova i dva povučena sprata, sa ravnim krovom.

Arhitektonski koncept Kule M2 se oslanja se na Idejno rešenje planiranihobjekata kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 koji je izradio Proaspekt doo, odnosno autorski tim Vladimir Lojanica i Milan Lojanica.

(Foto: Mašinoprojekt Kopring/Proaspekt)

Kula M2 planirana je u delu Bloka 42 između konstrukcije železničkogmosta i Ulice Milutina Milankovića, uz Ulicu Antifašističke borbe, i namenjena je sadržajima kao što su stanovanje, poslovanje, komercijalni sadržaji, predškolska ustanova, podzemna garaža.

Objekat, kako se navodi u idejnom rešenju, izrasta iz pločaste površine staničnog trga železnice, sa sopstvenim pripadajućim prostorom oko sebe takođe rezervisanim za javni trg.


Kula će imati podzemne garaže na 4 podzemna sprata, a ukupan broj parking mesta biće 720.

(Foto: Mašinoprojekt Kopring/Proaspekt)

Na poslednjim etažama planirano je luksuzno stanovanje i veće strukture stanova, a projektom su planirani i rekreativni sadržaji na 8. spratu, kao što su bazen
i teretana, dok će se na 10. spratu nalaziti vidikovac.

Objekat će imati 390 stanova različite strukture, od dvosobnih do petosobnih.

Neto površina je 77.848,55 m2.

Podsetimo, prema rešenju Proaspekta, u okviru kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 bile su predviđene tri kule od 23 sprata, visine oko 70 metara.

B. P.

stambeno poslovni objekat Kula M2 Novi Beograd (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Rebec 2024: Troškovi gradnje u Evropi rastu 20-30% godišnje, Srbija će uvoziti radnike iz Nepala i Indije

Srbija će uvoziti radnike iz Nepala i Indije, troškovi gradnje u Evropi rastu 20-30% godišnje, železnički transport je jedino održivo rešenje za budućnost, Balkan je spreman za zelenu energiju, ali mora biti u EU, da bi ona zaživela - neke su od poruka panela o logistici održanog na nedavno završenoj konferenciji o nekretninama Rebec 2024. Učesnici su govorili i o tome zašto su Crno more i Konstanca pravo mesto gde logističke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.