NavMenu

Niška Medijana među najskupljim opštinama u Srbiji po cenama novoizgrađenih stanova

Izvor: Južne vesti Utorak, 19.03.2024. 16:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mosher/shutterstock.com)Ilustracija
Osim beogradskih opština, gde su najveće cene novih stanova u Srbiji, po visokim cenama su se izdvojila još 5 mesta u Srbiji, među kojima je i niška opština Medijana. U ovoj opštini je u 2023. godini prosečna cena stanova u novogradnji bila nešto veća o 1.500 EUR, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Prema podacima Zavoda za statistiku, prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u drugom polugodištu 2023. godine bile je 207.103 dinara.

Najniža cena bila u Bujanovcu - 48.344 dinara, odnosno nešto više od 400 EUR po kvadratu, dok je najveća bila u beogradskoj opštini Savski venac - 495.981 dinar, odnosno nešto oko 4.200 EUR po kvadratu.

- Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama. Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojile su se i Novi Sad, Čajetina, Užice, Vrnjačka Banja, niška opština Medijana - navodi se u saopštenju Zavoda za statistiku.

Kada je reč o drugim opštinama na jugu, nakon Niša su cene najveće u Leskovcu - oko 1.000 EUR je prosečna cena kvadrata u novogradnji. Potom sledi Vranje sa prosečnom cenom od 955 EUR po kvadratu, zatim Pirot sa oko 800 EUR, dok je najniža u Prokuplju - oko 740 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.