NavMenu

Oglašena prezentacija projekta rekonstrukcije i dogradnje jednospratnice u Kraljevića Marka nedaleko od Beogradske zadruge - U planu 14 stanova, dva lokala i 26 parking mesta

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.03.2024. 14:20
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot)
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za rekonstrukciju, adaptaciju i nadgradnju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Kraljevića Marka 2 na Savskom vencu koji se nalazi na katastarskoj parceli 373. Planirana nova spratnost ovog, trenutno jednospratnog, objekta je 2PO+P+3+PK.

Nosilac izrade Urbanističkog projekta je Gavrilović konsalting d.o.o, a zahtev za potvrđivanje Urbanističkog projekta podneo je Manco plus d.o.o. Kraljevića Marka br. 9.

Trenutni izgled objekta (Foto: Screenshot)Trenutni izgled objekta

Kako se ističe u dokumentaciji, nova spratnost objekta, odnosno visina venca, usklađena je sa visinom susednog objekta (Vučina kuća na Savi) i iznosi 15.45m. Poslednja etaža projektovana je kao potkrovlje sa krovnom terasom iznad, kojoj se pristupa sa stepeništa stambenog dela objekta.

Budući izgled objekta (Foto: Screenshot)Budući izgled objekta

- Objekat je namenjen stanovanju i poslovanju. U dve podzemne etaže smešteno je 26 parking mesta, a predviđene su i tehničke prostorije i prostorije za komunikaciju. U prizemlju objekta projektovana su dva lokala, od kojih jedan izlazi jednim svojim delom i u etažu prvog sprata. Pored lokala, u prizemlju se nalazi i ulaz u autolift, kao i ulaz u stambeni deo objekta. Na prvom spratu projektovane su tri stambene jedinice, na drugom i trećem spratu projektovano je po pet stambenih jedinica, dok je u etaži potkrovlja smeštena jedna stambena jedinica. Direktan pristup i ulaz u garažu omogućen je iz Kraljevića Marka - ističe se u dokumentaciji.

(Foto: Screenshot)

Prilikom planiranih intervencija moraće da se vodi računa o uslovima koje je izdao Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Kako se može videti u dokumentaciji, pažnja se, između ostalog, mora posvetiti očuvanju spomenikih vrednosti susednog objekta, Vučine kuće, koja je spomenik kulture, a čijoj zaštićenoj okolini pripada i objekat u Kraljevića Marka 2. Pažnja se mora posvetiti, kako se ističe, i očuvanju ambijenta Savamale.

Javna prezentacija biće održana u zgradi Gradske uprave grada Beograda u Ulici 27. marta 43-45 (sala 2 u suterenu) od 14. do 22. marta svakog radnog dana od 9 do 15 časova. U toku javnog uvida, elaborat za javni uvid za potrebe izrade Urbanističkog projekta, biće izložen i na sajtu Grada Beograda u rubrici Gradski oglasi.

Više detalja može se naći OVDE.

D. A.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.