NavMenu

Srbija dobija moderan granični prelaz sa 6 traka preko brane HE Đerdap 2 - Raspisan tender vredan 387 miliona dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.12.2023. 09:21
Komentari
Podeli
HE Đerdap (Foto: Katarina Stevanović)HE Đerdap
Republička direkcija za imovinu raspisala je javnu nabavku za radove na izgradnji graničnog prelaza Kusjak, a vrednost posla procenjena je na 387 miliona dinara, bez PDV-a.

Lokacija graničnog prelaza je na putu preko brane glavnog hidroenergetskog i plovidbenog sistema Đerdap 2, na 863 kilometru reke Dunav kod Prahova. Granični prelaz Kusjak određen je kao drumski granični prelaz za međunarodni putnički i teretni saobraćaj.

Na graničnom prelazu planirano je da budu dve trake za pregled putničkih vozila (ulaz - izlaz) minimalne širine 3,75 m, dve trake za pregled autobuskog prevoza minimalne širine 4,25 m, i po dve krajne trake za pregled kamiona za robni transport minimalne širine 4,25 m (što nije predmet ove nabvke), što bi granični prelaz Kusjak nakon izgradnje trebalo svrstati po veličini u srednje granične prelaze.

U planu je da budu izgrađeni: kontrolni objekat MUP-a i Uprave carina, površine 477 m2, kao i prateći sadržaji, kontrolne kabine, prostor za pregled putničkih vozila, pasoško-carinska kontrola.

Rok za prijavu na tender je 21. decembar, a detaljnije pogledajte OVDE.

Podsetimo, rekonstrukcija graničnog prelaza Kusjak najavljena je u januaru 2022, kao deo "paketa" obnove devet graničnih prelaza.

Prethodno je za taj posao bio raspisan tender za projektovanje, a za projektante GP Kusjak izabrane su firme Set Šabac, AG institut Novi Sad i BG Arh Beograd.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina

Novi Trg Republike preko puta Palate Srbija - U Bloku 26 napreduje gradnja tri stambeno-poslovna objekta, najviši će imati 17 spratova

Preko puta Palate Srbija, u Bloku 26, za dve godine bi trebalo da bude završen prvi od tri nova stambeno-poslovna objekta, prenosi portal Gradnja. Pripremni radovi na prvom, najvišem objektu uz Bulevar Mihajla Pupina počeli su sredinom 2022. godine i do sada su izgrađena prva četiri, od ukupno 17 spratova. Po projektu čiji je razrađivač Energoprojekt Arhitektura i Urbanizam, ovaj objekat će se sastojati od dva dela - stambenog, visine

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.