NavMenu

U Italiju stiže 4.000 radnika iz Tunisa

Izvor: BL Portal Subota, 21.10.2023. 14:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Italije potpisala je sporazum o primanju oko 4.000 radnika iz Tunisa, u skladu sa obećanjem da će pomoći toj severnoafričkoj zemlji da ublaži pritistak migranata na svojim granicama.

Iz kancelarije ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija saopšteno je da je sporazum potpisan tokom posete šefa italijanske diplomatije Tunisu, gde će se sastati sa tuniskim ministrom spoljnih poslova Nabilom Amarom i predsednikom te države Kaisom Sajedom.

Sporazum predviđa regularne kanale za migraciju za kvalifikovane radnike koji žele da dođu u Italiju, a Rim je obećao i da će pomoći Tunisu u naporima da se zaustave krijumčari migranata i stvore prilike za zapošljavanje mladih.

- Tunis je izložen snažnom pritisku migracija, posebno iz podsaharskih država, i prva je zemlja za povratak migranata iz Italije - navodi se u potpisanom dokumentu, uz napomenu da se ove godine u Tunis vratilo 1.615 migranata.

Broj dolazaka migranata morem u Italiju gotovo se udvostučio u 2023. godini u odnosu na prošlu godinu, kada je do italijanskih obala došlo oko 140.000 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.