NavMenu

Svečano otvorena ePolicijska stanica u Beogradu na vodi

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.09.2023. 08:24
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Srbije promo)
Najsavremenija policijska stanica koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika, a koja će u narednom periodu biti puštena u rad, takozvana ePolicijska stanica, otvorena je u Beogradu na vodi. Novu stanicu otvorili su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Kalif Al Mari. Oni su obišli i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu "ePolicijske stanice".

Gašić je iskazao zahvalnost Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ekspertizi i svesrdnoj podršci u realizaciji ovog projekta, naglasivši da je ponosan na to što će Beograd, po ugledu na Dubai, dobiti jednu od najmodernijih policijskih stanica, koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama.

- ePolicijska stanica je bila naša zajednička želja da saradnju unapredimo i kroz ovaj projekat. Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom - naglasio je Gašić.

Ministar je dodao da je ovaj zajednički projekat pokazatelj bliskih partnerskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istakavši da je saradnja sa Policijom Dubaija, kao važnim strateškim partnerom, rezultat dobrih veza koje su uspostavila dva predsednika - Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan.

Al Mari je naglasio da su ePolicijske stanice u Dubaiju ostvarile izvanredan uspeh, jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge.

- Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana - istakao je Al Mari.

Gašić i Al Mari najavili su se da će dve policije nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.