NavMenu

Tematski bilten "Inspirativni prostori rađaju dobre ideje" 28. septembra na eKapiji

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2023. 09:50
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Poslednjih godina koncepti uređenja enertijera i eksterijera primetno iskaču iz ustaljenih okvira. Prostori u kojima živimo i radimo postaju "open concept". U dnevnim i spavaćim sobama radimo, u kancelarijama igramo pikado i stoni fudbal. Granice se polako brišu. Stanovi, posebno u velikim gradovima, postaju manji, a izazovi za dizajnere entertijera - veći. Jer potrebno je uklopiti više celina u jednu koja savršeno funkcioniše. Uz nezaobilaznu estetiku i kvalitet, sve se više pažnje poklanja funkcionalnosti. Tajna je u razumevanju potreba onih koji će u prostoru boraviti.

Iako je kovid nagovestio da ćemo se pozdraviti sa radom iz kancelarija, to se nije desilo. U Srbiji je potražnja za poslovnim prostorom sve veća, naročito u prestonici. Samo prošle godine, na tržištu u Beogradu pojavilo se 120.000 novih kvadrata kancelarijskog prostora, što je godišnji rast od preko 15%. Sve je te prostore potrebno urediti. Iako su kancelarije u prestonici i najskuplje u regionu, gotovo i nema više praznih, a najtraženije su upravo one najluksuznije opremljene.

Još jedan od zahteva koji imaju vlasnici ili zakupci poslovnog prostora jeste da se on prilagodi različitim potrebama i zahtevima. Pametne zgrade postaju imperativ, kao i zahtevi modernog klijenta za održivim nameštajem, energetski efikasnim uređajima, ekonomičnim grejanjem, modernim osvetljenjem.

A da bi ovakav koncept zaista funkcionisao, brinu se stručnjaci iz oblasti dizajna enterijera, pejzažne aritekture, drvne i tekstilne industrije, industrije nameštaja, građevinske stolarije, proizvođači i prodavci boja, lakova, tapeta, bele tehnike, rasvete, akustike, malih kućnih aparata, baštenske opreme, travnjaka, bazena...

U tematskom biltenu "Enterijer i eksterijer - Inspirativni prostori rađaju dobre ideje" razgovaraćemo sa svima njima i predstaviti najnovije trendove u uređenju životnog i poslovnog prostora, kao i pejzažnoj arhitekturi. Na taj način pokušaćemo da prikažemo trenutno stanje, ali i da otkrijemo na koji način će se tržište razvijati.

Tematski bilten "Enterijer i eksterijer - Inspirativni prostori rađaju dobre ideje" idealno je mesto da preporučite svoju firmu, usluge ili rešenja koja mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih tematskih biltena pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.