NavMenu

Jovanović: Naplata karata i u septembru podbacuje

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.09.2023. 11:17
Komentari
Podeli

(Foto: Suzana Obradović)
Prema informacijama od gradskog menadžera i iz izvora Centra za lokalnu samoupravu iz gradske uprave, u septembru se dnevno uplati oko 40 hiljada pojedinačnih karata, što je vrlo slab i razočaravajući rezultat, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) i nekadašnji gradski odbornik.

- Prema prethodnom sistemu naplata karata, koji je imao svoje slabosti koje sam prvi kritikovao, dnevno je u septembru bilo oko 62 hiljada validacija nepersonalizovanih karata. Neverovatno je da uprkos značajnom pojeftinjenju karata, imamo pad prodaje karata. Deluje da Beograđani nemaju poverenje u funkcionisanje novog sistema i da je on amaterski zamišljen, a još gore realizovan - izjavio je Jovanović.

Podsetimo, pre nekoliko dana na RTS-u gradski menadžer Miroslav Čučković istakao je da je dnevni prosek oko 40.000 plaćenih karata putem SMS poruka.

- U odnosu na isti period prošle godine, u avgustu smo imali 52 odsto više prodatih karata. Sredstva od naplate karata biće uložena u obnovu voznog parka - naveo je Čučković.

Novi sistem naplate karata i novi cenovnik u beoradskom javnom prevozu počeo je da se primenjuje u toku proleća ove godine, a pošto je grad Beograd odlučio da raskine ugovor sa dugogodišnjim partnerom u naplati i kontroli karata, turskim Kentkartom. Pošto u trenutku raskida ugovora, koji je trebalo da važi još desetak godina, nije postignuta saglasnost dve strane i dalje se ne zna koliko će na kraju prekid ovog partnerstva koštati budežt grada.

Iz starog sistema grad je nasledio opremu, ali ona nije mogla više da se koristi kada je uveden novi sistem, pa je samim tim, iako ispravna, neupotrebljiva. Kada je reč o novom sistemu, otkako je on uveden, pojeftinile su karte, promenjen je sistem zona u javnom prevozu, u međuvremenu je pokrenuta i aplikacija za kupovinu karata i slanje obaveštenja o nailasku vozila, a glavnu ulogu u kontroli voznih isprava preuzeli su Beli, odnosno komunalni milicioneri, koji su naknadno dobili pojačanje. Novi sisem napalte karata aktuelan je već nekoliko meseci i u tom periodu građani su imali i pohvale i kritikena njegov račun. Kritike je u više navrata u poslednje vreme dobijala aplikacija, jer se dešavalo da ne šalje precizne informacije o dolasku vozila. Što se tiče karata, njihovo pojeftinjenje je očekivano pozitivno pozdravljeno, ali ne i to što vise ne postoje nepersonalizovane karte na dopunu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.