NavMenu

Počinju "Džez teatar" i svirke na "Muzejskoj" bini u Nišu

Izvor: Južne vesti Petak, 04.08.2023. 09:53
Komentari
Podeli
Niška tvrđava (Foto: Shutterstock/stoyanh)Niška tvrđava
Do početka glavnog festivalskog programa Nišvil džez festivala koji će trajati od 10. do 13. avgusta, posetioci će imati prilike da od petka, 4. avgusta pogledaju 8 internacionalnih predstava na amfiteatru na Nišavi, dok će na "Museum" bini moći da čuju isto toliko niških bendova, u sklopu pratećeg programa festivala.

Niški Voice Rock Pop Hor otvoriće program na Museum bini od 19:30, koja se nalazi pored Nišvil džez muzeja na ulazu u Tvrđavu. U pitanju je nastup polaznika muzičke radionice za mlade od 13 do 19 godina.

- Naša glavna misija je da svako ima talenat i potrebno ga je otkriti i razviti. Zato mladima nudimo mesto i mogućnost za to. Ovo je radionica za sve koji vole muziku i pozitivnu energiju - rekli iz niškog Hora.

Nakon hora od 20.30 uslediće nastup još jednog niškog benda Hazel-a, koji postoji od 2015. godine. Demo album Niz paukovu nit, samostalno izdaju 2018. godine, dok je njihova pesma Kasno, 2020. godine na MAC festivalu ušla u uži izbor za najbolju alternativnu pesmu.

Paralelno sa nastupom Hazel-a, na amfiteatru kod reke, počeće i Nišvil džez teatar, koji če početi poljskom predstavom "Odjek" Migro teatra iz Krakova. Iz organizacije najavljuju da će festival teatra otvoriti pisac Dušan Velikić.

Od 22.30 uslediće predstava "Cirkus Pirandelo" teatra "Anton Panov" iz Stumica.


Subota

Drugi dan Nišvilovog predfestavalskog programa otvoriće nastupi bendova Fighting Sparrow, koji će početi od 19.30. Niški bend poznat je po zvucima frule, mandolina, bendža i buzukija, koji su karakteristični za irsku muziku, koje bend kombinuje sa rok i pank aranžmanima.

Sledeći bend na "Museum" bini biće Toxirro, indi pop bend iz Niša, koji je osnovan ove godine. Njihov koncert počeće u 20.30.

Bend je nastao kao plod kreativnosti Tamare Stojanović, talentovane pevačice, koja je sama krenula da svira gitaru i napisala nekoliko pesama - naveli su organizatori.

Nišvil džez teatar će, takođe u 20.30 na amfitetru na keju u centru početi predstavom "Pastet" nezavisnih umetnika iz Sofije, a već od 22.30 posetioci će moći da vide "Antogonine duše" Plavog pozorišta iz Beograda.


Nedelja

Kao i prethodnih dana svirke na "Museum" bini počeće od 19.30, a prvi nastup imaće rok bend Leb i Pivo iz Niša, dok će nakon njih od 20.30 nastupiti takođe niški bend TNT.

Na amfiteatru nastupiće glumci Narodnog pozorišta "Zoran Radmilović" iz Zaječara, koji će se publici predstaviti predstavom "Elektra". Nakon predstave Zaječaraca, u 22.30 na scenu stupaju Cirkorame iz Zagreba sa predstavom "Stubovi društva".

Program na "Museum" bini, kao i program Nišvil džez teatra biće nastavljan i nakon vikenda i trajaće tokom svih dana Nišvil džez festivala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.