NavMenu

Niš dobija koncertnu dvoranu - U sklopu objekta pozorišna scena i galerija

Izvor: Beta Ponedeljak, 18.09.2017. 15:03
Komentari
Podeli
(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

- Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju - rekao je Vukosavljević na skupu na kojem predstavljen Predlog strategije razvoja kulture Srbije za period od 2017. do 2027. godine.

Vukosavljević je rekao da izgradnja koncertne dvorane predstavlja kapitalni projekat koji će Ministarstvo kulture realizovati zajedno sa lokalnom samoupravom.

- Osim koncertne dvorane, Strategijom razvoja kulture predviđamo konačno rešavanje pitanja arheološkog nalazišta Medijana - rekao je Vukosavljević.

On je istakao da Strategija predviđa da Ministarstvo kulture i ubuduće finansira tradicionalne manifestacije u Nišu, poput Filmskih susreta i džez festivala Nišvil.

- Ministarstvo kulture i informisanja već pruža podršku tim tradicionalnim manifestacijama i podrška će rasti u skladu sa rastom njihovog kvaliteta - rekao je Vukosavljević.

Prema njegovim rečima, Strategija razvoja kulture koja će se uskoro naći pred poslanicima u Narodnoj skupštini predstavlja konsolidovanu strategiju kakvu Srbija nikada do sada nije imala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.