NavMenu

Kineski biznismen kupio Dormeo

Izvor: Blic Sreda, 12.07.2023. 12:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luca Santilli/shutterstock.com)Ilustracija
Studio Moderna je nakon nedavne rasprodaje robnih marki prodala i maloprodaju, a kupac je trgovac madracima. To je za Finance rekao osnivač i vlasnik Studija Moderna Sandi Češko, a prenosi Blic.

Još se traže rešenja za ostatak koncerna, koji ima ozbiljne finansijske probleme. Kako piše Blic, ovih dana se mogu videti katanci i na Dormeovim radnjama po Beogradu.

Matratzen Concord je u vlasništvu kineskog biznismena koji je takođe bio dobavljač za Studio Moderne. Deo koji je ova kompanija sada otkupila od Studija Moderna predstavlja četvrtinu dosadašnjih prihoda.

- Još uvek restrukturiramo ostale delove Studija Moderna, još ne mogu reći više - rekao je za Finance Česko.
Pre neki dan, Sandi Češko je potvrdio da je novo strateško partnerstvo rešenje za probleme u kojima se našla kompanija.

- Zbog rusko-ukrajinskog rata izgubili smo treće najveće tržište, u Ukrajini nam je uništeno skladište robe, a još veće posledice po biznis imale su sankcije, zbog čega smo morali da zatvorimo kompaniju u Rusji, ali i da vratimo celokupan dug VTB banci - rekao je Sandi Češko, tvorac Dormea koji je u 20 zemalja sveta pravio i po pola milijarde evra prihoda godišnje.

Češko je rekao i koja je sada strategija kompanije.

- Naša strategija je u novom strateškom partnerstvu koje će ponovo pokrenuti rast Studio Moderne. Ovde bih želeo da naglasim da je Srbija veoma važno tržište u našem sistemu i kao takva, uz veliki doprinos koji daje, deo našeg strateškog rešenja - zaključio je Češko.

Češko je, tokom protekle nedelje, potvrdio slovenskim medijima da se nalazi u poslovnim poteškoćama.

- Osnivač Dormea i ostalih brendova grupe Studio Moderna danas nije želeo pred kamere. Ali, u kratkom telefonskom razgovoru za našu televiziju priznao je da ima problema u firmi - da kasne plate zaposlenima i druge obaveze. Ali, priča za njega nije gotova i do kraja će se truditi da održi firmu - navodi portal 24.ur, podsećajući da je Češko pre samo godinu dana svrstavan među deset najbogatijih Slovenaca, s imovinom od 200 miliona evra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.