NavMenu

Širokobriješki Emerus investicijom od 15 mil EUR uduplao proizvodnju - Proširen asortiman i uvedeni novi standardi (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 13.06.2023. 16:25
Komentari
Podeli
(Foto: Emerus)
Fabrika aluminijumskih profila Emerus iz Širokog Brijega izvozi u više od 20 zemalja Evropske unije kao i u Sjedinjene Američke Države, a nastala je kao odgovor na potrebe evropskog tržišta za kvalitetnim aluminijskim profilima.

Godine 2006. je izgrađena fabrika za ekstruziju aluminijskih profila u Širokom Brijegu, a od 2018. vlasnik postaje Emerus.

- Od samih početaka, Emerus se prilagođava potrebama tržišta te su se kroz godine pogon, kao i interna organizacija tvrtke mijenjali u skladu s modernim tržišnim zahtejvima. Zadovoljstvo i ekspertiza naših zaposlenika od početka su u fokusu Uprave. Uvedeni ISO 9001 sustav za upravljanje kvalitetom kontinuirano doprinosi standardizaciji poslovnih procesa, dok ISO 14001 definira upravljanje procesima u svrhu minimizacije negativnog utjecaja na okoliš i smanjenja ugljičnog otiska proizvodnje. Uvođenjem strojne obrade, kao i površinske zaštite profila, povećan je obujam usluga i proizvoda prema tržištu - ističu za eKapiju iz Emerusa.

Za Emerus 2022. je bila investicijska godina.

Investicijom od 15mil EUR proizvodni kapaciteti Emerusa rastu s 10.000 na 20.000 tona isprešanog aluminijskog profila godišnje. Proširenje asortimana odnosi se i na dodatne mogućnosti obrade ekstrudiranih profila.

Osnovni proizvod Emerusa su aluminijski profili široke industrijske primjene.

Kako nam kažu u Emerusu ti profili se koriste u različitim industrijama kao osnovna ili dodatna sirovina za različite proizvode, konstrukcije i slično, a s naglaskom na građevinski sektor, za koji su osmišljeni posebni aluminijski sistemi kao gotovo rješenje. U ponudi se nalaze sistemi za prozore i vrata, fasade, ograde i zaštitu od sunca, te odnedavno, sistemi za potkonstrukciju solarnih panela - novi proizvod razvijen kao odgovor na potrebe tržišta.

- Trenutno imamo 220 zaposlenika. Plan nam je do kraja godine zaposliti dodatno 70 radnika, primarno tehničke struke. Upravljanje ljudskim resursima je bitna komponenta naše poslovne strategije. Zaposlenike Emerusa, uz plaću, sljeduje i niz drugih beneficija, kao što su rast primanja sukladno doprinosu, osiguran topli obrok, plaćeni prijevoz, plaćeni tečajevi stranih jezika, plaćene edukacije iz područja rada, subvencionirane sportske aktivnosti, Božićnice i Uskrsnice, božićni pokloni i predstave za djecu, teambuilding i stručni mentor koji uvodi i podržava zaposlenika tijekom procesa uvođenja u posao - dodaju u kompaniji Emerus.

(Foto: Emerus)
Konstantno rade i na poboljšanju uslova kako bi imali zadovoljne zaposlenike, a takođe posluju i prema standardu ISO 45001 (sisitem upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu).

- Obzirom na primjenjivost aluminija, kao materijala, njegovu mogućnost recikliranja i sve šire uporabe u brojnim industrijama, tržište će, kao i dosad, samo nametnuti nove potrebe i trendove. Novi građevinski sistemi, industrijski profili te dodatna obrada profila nas vode u matricu mogućnosti i poslovnih izazova - ističu.

Njihova misija je osigurati dugoročno zadovoljstvo klijenata u građevinskom i industrijskom sektoru koji podrazumijevaju besprijekornu kvalitetu aluminijskih profila, sistema i povezanih usluga te pravovremenu isporuku na domaćem i međunarodnom tržištu. U skladu sa time temeljne odrednice poslovanja su: motivisana, kreativna radna snaga, standardiziranje poslovnih procesa i dodatna obrada ekstrudiranih profila te proširenje proizvodnih kapaciteta.


S.T.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Posle dve godine ponovo raspisan tender za projektovanje i gradnju prve faze prečistača otpadnih voda u Krnjači

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspiala je novi tender za projektovanje i gradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači. Ovo je treći put da se traži izvođač radova za izgradnju fabrike za tretman otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava u Beogradu. Prethodni tenderski postupci, iz maja 2022. i novembra 2021. su obustavljeni. Posao finansira Evropska investiciona banka, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.