NavMenu

Vojvodina ulaže milijardu dinara u turizam

Izvor: Beta Četvrtak, 02.02.2023. 16:28
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)Novi Sad
Vojvodina će u turizam uložiti milijardu dinara, najavio je danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, na trećoj javnoj raspravi o tome, priređenoj u Zrenjaninu, povodom Nacrta programa razvoja turizma Vojvodine od 2023. do 2025. godine.

Ivanišević je rekao da taj dokument određuje koji oblici turizma će biti razvijani, a prvi put se govori o kulturnom i verskom turizmu, lovnom i ciklo turizmu.

Sekretar je naajavio i digitalizaciju u celoj privredi, te i u turizmu, "da sve što imamo, mnogo bolje predstavimo".

Naveo je da Sekretarijat namerava da mnogo više pomaže i turističkim organizacijama, i lokalnim samoupravama u digitalizaciji procesa u turizmu i najavio "Karavan o Blokčejn tehnologijama" za predstavljanje prednosti digitalizacije.


Nacrt Programa razvoja turizma Vojvodine predstavili su njegvi autori Bela Muhi i Igor Stamenković koji su istakli da je to nastavak prethodnog programa u kojem su definisane destinacije, dok je nov program usmeren na oblike turizma i turističkih usluga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.