NavMenu

Više od 20.000 žena u Vojvodini su vlasnice ili suvlasnice firmi

Izvor: eKapija Utorak, 24.01.2023. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)
Više od 20.000 žena u Vojvodini su vlasnice ili suvlasnice privrednih društava, rezultat je analize o trenutnom stanju u privrednim subjektima u AP Vojvodini u kojima su žene vlasnice ili suvlasnice u udelu većem od 51%, koju je izradila Fondacija Ana i Vlade Divac za potrebe Pokrajinske vlade.

Rezultati analize koja je predstavljena sprovedena je na teritoriji cele Pokrajine, i na osnovu koje su izrađene preporuke, predtavljena je danas na panel-diskusiji "Kako do podsticajnog okruženja za razvoj ženskog preduzetništva u AP Vojvodini" u Privrednoj komori Vojvodine, preneo je sajt Vlade Vojvodine.

Cilj panela, koji su organizovali Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i Fondacijom "Ana i Vlade Divac", bio je da se ukaže na mogućnosti unapređenja položaja žena preduzetnica i značaj međusektorskog pristupa u kreiranju rodno osetljivih mera podrške preduzetništvu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naveo je da je prethodne dve godine putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam preko 170 miliona dinara usmereno ženama preduzetnicama u Vojvodini. On je dodao da se insistiralo na tome da je reč o preduzećima u kojima su žene donosioci odluka.


- Ekonomsko osnaživanje žena je osnov za postizanje rodne ravnopravnosti, ali i za održivi razvoj i ostvarivanje ciljeva postavljenih Agendom 2030 Ujedinjenih nacija. Analiza predstavlja odličnu osnovu za dalje planiranje podrške i razvoj povoljnijeg okruženja za poslovanje žena preduzetnica, kao i za kreiranje programa koji su usmereni na konkretne potrebe - rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Popunjenost hotela u Beogradu 100% zahvaljujući koncertima grupe Rammstein

Zahvaljujući koncertima grupe Rammstein, koji će biti održani 24. i 25. maja, popunjeni su svi hotelski kapaciteti u Beogradu. Zbog nezapamćenog interesovanja publike i rekordne rasprodaje ulaznica odmah po puštanju u prodaju, zakazan je i drugi koncert, koji će biti održan dan kasnije. Jedino Beograd, od svih gradova regiona, našao se na spisku za evropsku Stadion turneju 2024, u godini kada grupa obeležava 30 godina postojanja. Iz tog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.