NavMenu

Odabrani konsultanti za projektovanje tunela Prenj - Posao vredan oko 6 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.01.2023. 16:11
Komentari
Podeli
(Foto: Autoceste FBiH)
Konzorcij u kojem je vodeći partner slovenačka firma Elea iC Ljubljana izabran je za konsultanta za izradu idejnog projekta sa elementima glavnog projekta za ugovor o izvođenju radova za tunel Prenj i dokumentacije za nadmetanje.

Ugovor za konzulatantske usluga na najzahtjevnijoj dionici Koridora 5C vrijedan 5.934.530 EUR potpisan je 23. decembra prošle godine, a planirani završetak posla je 23. juna 2023. godine, prenosi portal Tuzlanski.ba pozivajući se na Indikator.ba.

Pobjednički kozorcij osim slovenačke firme Elea iC, čine i firme iC Consulenten ZT Beč, SEED Consulting Shpk Tirana i IBE Ljubljana.

Odabir kompanija koje će graditi tunel Prenj još je u toku, a u sklopu pretfkalifikacije pristiglo je osam ponuda zainteresovanih kompanija za izvođenje radova i to: tri od kompanija iz Turske, dvije od kompanija iz Kine, jedna kompanija iz Indije i dva od konzorcija iz Turska i Koreje.

Tunel Prenj će biti dužine 10,450 metara. Istovremeno će se raditi dvije tunelske cijevi s po dvije trake, u kojima će se saobraćaj odvijati jednosmjerno za svaki pravac. Probijanjem tunela Prenj, te izgradnjom autoceste na toj trasi, put između Sarajeva i Mostara će se skratiti za dvostruko.

Vlada FBiH je krajem novembra utvrdila javni interes za dionicu tunela Prenj, što je bilo potrebno radi omogućavanja pokretanja postupka eksproprijacije nekretnina na ovoj dionici.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.