NavMenu

Digitalna budućnost po meri biznisa

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.11.2022. 09:39
Komentari
Podeli

(Foto: Mastercard)
Zajedno, mogućnosti su neprocenjive

Mnogo toga je već rečeno o digitalizaciji, a suština se može ukratko svesti na ovo: nema savremenog poslovanja bez digitalnih alata. Druga istina savremenog poslovanja glasi: promene nikada neće biti tako spore kao danas, zato je i za pojedince i za biznise važno, možda čak i neophodno, da idu u korak sa tehnologijama.

Biznisi prepoznaju koristi koje imaju od savremenih tehnologija – preko 40% malih i srednjih firmi kažu da ne bi preživeli pandemiju da nisu imali na raspolaganju digitalne alate, a pre svega ecommerce rešenja, kao i rešenja za transfer sredstava iz inostranstva u gotovo realnom vremenu. Tokom pandemije su se ova druga rešenja (kao što je Mastercard Send) dokazala kao suštinski važna i za pojedince, koji su se oslanjali na sredstva koja su im slali rođaci iz inostranstva, ali ovog puta digitalno, sa kartice na karticu, umesto manje sigurnim, analognim alternativama. No, vratimo se na biznise - 45% njih smatra da im tehnologije pomažu da prošire bazu svojih korisnika i da povećaju profit, a još 47% njih smatra da će tehnologije igrati sve značajniju ulogu u uspehu njihovih firmi u narednih 5 godina.

Sve to u praksi znači da se biznisi svih veličina i vrsta suočavaju sa sve jačom potrebom da optimizuju tokove novca i njihovo praćenje – od korišćenja poslovnih kartica i digitalizacije računovodstvenih procesa, do oslanjanja na savremena rešenja za predikciju kao što je Test & Learn, koje trgovcima daje mogućnost da analiziraju svoje programe i ponude, kao i potrošačke navike, kako bi odredili koje su to aktivnosti koji će im omogućiti najveću zaradu. Test & Learn nije platforma koja nudi opšte informacije i savete – ona menja način na koji se donose odluke. Brza, konkretna i efikasna platforma obrađuje podatke 6 puta brže nego prethodno korišćene metode, tako da se ogromne količine podataka filtriraju po bilo kojoj kategoriji, metrici ili lokaciji u svega par sekundi, što daje jasan i konkretan uvid u to na kojim lokacijama će vaši klijenti pozitivno odreagovati na koji deo vaše ponude.

Paralelno sa tim, u sve složenijem digitalnom ekosistemu, potreba za jačanjem sigurnosnih i bezbednosnih sistema je neosporna, jer 94% firmi brine zbog neke od sajber-pretnji. Mi kreiramo jedinstvena i suštinski važna rešenja kroz koja finansijske institucije mogu da pomognu poslovnim subjektima sa kojima sarađuju. Kroz robusni splet proizvoda iz domena sajber-sigurnosti, doprinosimo tome da se firme zaštite (i da zaštite svoje korisnike) od rizika. Evo samo dva primera: NuDetect, rešenje koje se oslanja na mašinsko učenje, bihevioralnu biometriju i big data da prepozna automatizovane napade i pokušaje logovanja u sisteme banaka i trgovaca i odbija ih sa 99% tačnosti; i RiskRecon, rešenje koje prati faktore rizika trećih strana kroz kontinuirane i dubinske uvide iz 9 oblasti i kroz 40 sigurnosnih kriterijuma, i uz tačnost procene od 99,1%.

Kao tehnološka kompanija u centru trgovine, mi inoviramo način na koji se obavljaju plaćanja, svuda gde je korisnicima to potrebno. Cilj toga je da se što više ljudi uključi u savremenu, digitalnu ekonomiju i naš cilj je ambiciozan: uključivanje milijardu pojedinaca i 50 miliona MSP firmi do 2025. godine. Verujemo da ćemo taj cilj ostvariti jer kao tehnološka kompanija, mi povezujemo lokalno sa globalnim, što je način da savremene tehnologije budu u potpunosti dostupne tamo gde su krajnjim korisnicima zaista potrebne. U savremenom svetu, povezanost, dostupnost i uključenost su preduslovi za dalji održivi razvoj, i mi verujemo da na to pravo ima svaki pojedinac i svaka firma - pridružite nam se jer zajedno, mogućnosti su neprocenjive.

Kompletan sadržaj tematskog biltena "Digitalna transformacija – Putokaz za eBudućnost" možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.