NavMenu

"Digitalna transformacija - Putokaz za eBudućnost" novi tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2022. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Poslovni portal eKapija objavio je tematski bilten "Digitalna transformacija - Putokaz za eBudućnost". U ovom specijalnom izdanju pročitajte kako se kompanije spremaju za digitalizaciju, koja rešenja su osmislile i kako nam nove tehnologije pomažu u uštedi resursa i optimizaciji poslovanja, povećanju produktivnosti i profitabilnosti.

Saznaćete kako je gotovo sve oblasti, od energetike i građevinske industrije, preko knjigovodstva i kadrovske politike, do bankarstva, prodaje, zdravstva, moguće unaprediti pomoću veštačke inteligencije i pametnog upravljanja podacima i tako odgovoriti na izazove doba u kojem živimo i radimo.

Tematski bilten realizovan je u saradnji sa kompanijom Mastercard.

Osim četiri analitička teksta, u kojima smo istraživali aktuelne teme, poput tržišta kriptovaluta, onlajn prodavnica, digitalizacije u poljoprivredi, budućnosti digitalnog marketinga, razgovarali smo i sa onima koji su u centru zbivanja.

Direktorka Epson Srbija Ivana Kokalović istakla je da odgovorno korišćenje savremene tehnologije u borbi protiv klimatskih promena može da napravi razliku, pre svega da donese veliku uštedu u potrošnji električne energije.

Direktor kompanije hiCAD Žolt Ivanovič objasnio je na koji način upotreba BIM softvera olakšava posao arhitektama, projektantima i građevinarima. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, primera radi, investitor ima mogućnost da uz pomoć VR naočara isprati sve faze u procesu izgradnje zgrade.

Business Development Manager kompanije Halcom Branko Milikić govorio je o elektronskom potpisivanju dokumenata u "cloud-u". Prema njegovim rečima, to je najbezbedniji način potpisivanja koji je trenutno tehnološki dostupan.

O bezbednosti podataka govorio je i Srđan Gligorić, Enterprise Account Manager EE, Kaspersky. Kako je istakao, naš region sve je "interesantniji" sajber kriminalcima, ali ukoliko budemo dovoljno radili na podizanju svesti o pretnjama, možemo zadržati dobru poziciju u odnosu na sajber napadače.

Kakve su koristi digitalizacije, saznaćemo u rubrici Izazovi novog doba koja donosi priče pet kompanija: ASEE, Mastercard, Topomatika, Metronik, Estuar. Kako će izgledati Budućnost industrije, pokazaće nam kompanije PlanRadar, Tailored Saas, Izit, LotusFlare. Pametna rešenja predstavili su Printec Group, ENEL PS, Things Solver, Špica, dok su se u rubrici IT trendovi predstavile kompanije Aigo, Logosoft, Datalab, Divs Technology.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Vesti

Žaklina Stojanović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Beogradu - Stvaramo lidere koji su konkurentni na tržištu rada

U toku je elektronska prijava za upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. Dekanica prof. dr Žaklina Stojanović ističe brojne prednosti Ekonomskog fakulteta, kao što su dve diplome, brzo zapošljavanje nakon studija, sticanje najkvalitetnijeg znanja, savladavanje najvažnijih veština i bavljenje željenom profesijom. Kaže da se Ekonomski fakultet, kao i ostali fakulteti, služi informisanjem preko društvenih mreža budućih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.