NavMenu

Milena Đorić Gudurić, direktorka marketinga u kompaniji Mastercard - Brendovi moraju da (se) inoviraju kako bi ostali relevantni

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 06:53
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Marketing mreža/Printscreen)
Milena Đorić Gudurić, direktorka marketinga za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, dobitnica je Mark Awards priznanja u kategoriji i BRAND INNOVATOR OF THE YEAR, koje dodeljuje Marketing mreža, najuspešnijim stručnjacima iz kompanija u Srbiji.

Kada je pravi trenutak za inovacije u okviru kompanije?

- Trenutak za inovacije u okviru kompanije je svakako pre trenutka u kome se sa inovacijom ide pred korisnike. Kompanija najpre mora da usvoji suštinski kreativan i inovativan način razmišljanja, što znači da će organski razumeti i kreirati inovativne proizvode i servise koje će predstaviti korisnicima. Vraćam se na očekivanja korisnika - ona stalno rastu, jer se menjaju i diverzifikuju njihovi životni stilovi. Kulturološke promene i tehnološke inovacije utiču na to da je ustaljeni pristup marketingu prevaziđen, zbog čega brendovi moraju da (se) inoviraju kako bi ostali relevantni u očima potrošača.

Kompanija Mastercard donela je brojne inovacije na tržište Srbije i regiona kada su u pitanju online plaćanje i plaćanje karticama. Koliko potrošači brzo i lako prihvataju inovacije u Srbiji?

- Korisnici kad tad prihvate inovacije koje se intuitivno uklapaju u njihovu svakodnevicu i koje zadovoljavaju njihove realne potrebe, samo je pitanje vremena. To su uslovi koji zapravo diktiraju tempo usvajanja inovacija, a faktori koji pomažu da se taj proces ubrza su potrebna infrastruktura, regulativa, edukacija i praksa. Platne tehnologije su odličan primer za ovo. Do pre 10 ili 15 godina, korišćenje kartica bi se moglo opisati kao stidljivo, više orijentisano na bankomate nego na plaćanje u prodavnicama, a e-commerce korišćenje je bilo praktično na nivou statističke greške. Razlog za to su bili nerazumevanje tehnologije, nedovoljno situacija za korišćenje kartica i nepoverenje korisnika, duboko povezano sa tradicionalnim obrascima ponašanja. Vremenom, kroz insistiranje na edukaciji korisnika na svakoj tački interakcije sa našim brendom, kao i kroz rad sa partnerima iz bankarskog i trgovačkog sektora i brojne promotivne kampanje, uspeli smo da uvedemo inovacije koje imaju dugoročni efekat. Pored toga, imajući u vidu da stasavaju digital native generacije, realno je očekivati da će njihove potrebe ubrzati dalji tempo inovacija i verujem da nam sledi uzbudljivo poglavlje u razvoju platne industrije.

Zašto je Superheroji inovacija na našem tržištu?

- Sa Superhero.rs platformom i modnim brendom, NURDOR je postao i eCommerce trgovac i to je suština inovacije u ovom projektu. Superhero kolekciju čine komadi, koji iz sezone u sezonu prate modne trendove, u čemu nam pomažu i gostujući dizajneri, i to je pristup za koji smo se odlučili, jer smo od Superheroja želeli da napravimo brend koji će ljudi zaista želeti da nose, a neće ga povezivati sa doniranjem isključivo iz sažaljenja. Stvaranjem pozitivne konotacije i uz snažno opredeljenje ka digitalnim kanalima, Superhero.rs onlajn platforma približava filantropiju i mlađim generacijama, jer je prilagođen njihovim navikama. Mislim da je upravo taj uticaj na promenu svesti naredne generacije donosilaca odluka značajna vrednost koju naš projekat Superheroji donosi.

Šta za Vas znači Mark Awards priznanje i kako će ono uticati na Vašu dalju karijeru?

- Nagrade za uspešne projekte i trud uložen u njihovu realizaciju uvek prijaju i to je neskromno rečeno, priznanje za sav prethodni rad koji ste uložili u sebe da biste dostigli određeni nivo izvrsnosti, ali i obaveza da i dalje nastavljate istim tempom. Zbog toga čestitam svim kolegama na osvojenim nagradama, ali i kolegama koje su ušle u finale, jer su svi oni doprineli da se granice naše industrije pomeraju uvek unapred. Posebno sam zahvalna svojih kolegama, koji su sa svojim znanjem i iskustvom, neprocenjiv deo uspeha naših kampanja i svega što smo do sada inovirali na tržištu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.