NavMenu

Rok za prijavljivanje mladih za program "Moja prva plata" do kraja oktobra

Izvor: eKapija Utorak, 25.10.2022. 08:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)Ilustracija
Mladi nezaposleni, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za program "Moja prva plata" preko portala mojaprvaplata.gov.rs.

Kako je navedneo na sajtu Privredne komore srbije, program će omogućiti da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima. Više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom protekle dve godine, primilo je čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad. Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43% se zaposlilo.

Tokom devet meseci trajanja programa kandidati sa srednjim obrazovanjem primaće od države novčanu naknadu 25.000 dinara i 30.000 sa visokim obrazovanjem. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Program "Moja prva plata" sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.