NavMenu

Poznata imena još pet ministara u novoj Vladi

Izvor: Novosti Ponedeljak, 24.10.2022. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Lunja/shutterstock.com)
Kako Novosti saznaju, mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić predložiće da Mihailo Jovanović vodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ministarstvo za javna ulaganja, prema ovom predlogu, vodiće Marko Blagojević, dok će ministri bez portfelja biti Novica Tončev, Đorđe Milićević, Edin Đerlek.

Nova Vlada Srbije, mandatarke Ane Brnabić, ukoliko dobije podršku Narodne skupštine, imaće 28 članova. Činiće je 27 ministara i premijerka.

Okosnica Vlade biće iz redova naprednjaka, koalicija SPS-JS ima pet kandidata za ministre, a po jednog PUPS Milana Krkobabića, SDPS Rasima Ljajića i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.

Ovaj dogovor koalicionih partnera obelodanjen je juče, posle zasedanja stranačkih organa partija koje će učestvovati u vlasti. Prema "redu vožnje", sednica parlamenta na kojoj će mandatarka predstaviti ekspoze biće sutra, a trebalo bi da 17. kabinet po redu položi zakletvu u sredu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.