NavMenu

BG Produkt na mestu objekata niškog Građevinara planira gradnju logističkog centra i magacina za izdavanje

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 29.09.2022. 13:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Don Pablo/shutterstock.com)Ilustracija
Logistički centar za firmu BG Produkt, kao i magacin za izdavanje, planira da otvori Boban Gašić, rođeni brat direktora BIA Bratislava Gašića, na mestu objekata niškog Građevinara, koje je kupio za oko 50 miliona dinara. Za taj deo preduzeća u stečaju u poslednje vreme su mnogi bili zainteresovani, a javnim nadmetanjem je pripalo vlasniku kruševačke firme koji je kvadrat platio oko 100 EUR.

Kruševačka kompanija bavi se proizvodnjom konditorskih proizvoda.

Na prodaju je bila oglašena imovina koja se nalazi na Bulevaru 12. februar, a čitav prostor je ruiniran i urastao u drveće. Plan je, kako kaže Gašić za Južne vesti, da tu otvori novi centar za svoju kompaniju.

- U planu mi je da prvenstveno otvorim logistički centar za moju firmu, za moju proizvodnju, koja se bavi distribucijom od Niša do Vranja, odnosno Preševa i dole do Pirota, Dimitrovgrada, a u drugom delu mi je u planu da napravim magacin za rentiranje, to je jest za izdavanje. Logistički centri koji su potrebni za distribuciju mojih proizvoda zbog smanjenja troškova i svega - kaže Gašić.

Novi objekti bi trebalo da budu otvoreni za jednu ili dve godine, a sve zavisi, kako navodi, od raspleta krize u zemlji.


Kvadrat kupljen za 100 EUR, a zemljište na korišćenje

Na javnom nadmetanju su bili objekti od oko 4.800 m2, što znači da je cenu kvadrata Gašić platio oko 100 EUR.

Međutim, prava vrednost na ovom prostoru je zemljište čiji su vlasnici država i Grad Niš. Stručnjaci za procenjivanje vrednosti zemljišta i imovine navode da zemljište prati objekte, ali da ne mora da znači da će novom vlasniku biti i to prenetom ugovorom.

- Imate pravo korišćenja na zemljištu, zato ljudi i kupuju te objekte koji su urušeni, jer je tu vrednost zemljišta - kažu stručnjaci.

Iako u Katastru još nema zabeležbe da je pokrenut postupak upisa prava svojine, Gašić ističe da je potpisao ugovor.

- Zemljište je na korišćenje. Ja ne znam kako to ide po zakonu, ali u ugovoru jasno piše šta se kupuje, za sada je tako - rekao je on.

Kako saznaju Južne vesti, za imovinu Građevinara je bilo zainteresovano preko deset firmi, a neke od njih su i niške. U međuvremenu, pojedini su odustali od kupovine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.