NavMenu

Premijera prve filmske sage o Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi 17. jula (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.07.2022. 10:19
Komentari
Podeli
(Foto: doomu/shutterstock.com)
Od statusa slobodnog kraljevskog grada, preko Srpske Atine, pa do današnje Evropske prestonice kulture, Novi Sad je jedan od retkih gradova u Evropi koji dobija prvu filmsku sagu o rađanju grada, pod nazivom "Liberta", čija je premijera zakazana za 17. jul na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Novo ostvarenje koje potpisuju reditelji Gvozden Đurić i Žanko Tomić prikazaće ne samo oslobođenje Novog Sada i dobijanje statusa grada, jedinstvenog grada koji je taj status izvojevao mirnim putem, već i čitavu Vojvodinu kao prostor gde se srpska kultura i tradicija najtešnje prepliću sa evropskim idealima i izazovima tog vremena, navedeno je na sajtu novisad2022.rs.

- Ulaz na filmsku projekciju biće slobodan, ali će publika moći da prisustvuje samo uz pozivnice koje će uskoro biti dostupne za preuzimanje. Informacije o preuzimanju pozivnica objavićemo uskoro - dodaje se.

Ovaj uzbudljivi avanturistički istorijski film ujedno će biti i vrhunac programskog luka "Tvrđava mira" Evropske prestonice kulture, a publika će imati priliku da ga pogleda u jedinstvenom ambijentu Petrovaradinske tvrđave. Do mesta projekcije - ulice ispred hotela Leopold, publiku će od Samostana Svetog Jurja, najstarije crkve u Petrovaradinu, dovesti umetnici i umetnice uz koje će se put pretvoriti u pravi prolazak kroz barok. Ova šetnja 18. vekom počinje u 21 sat i dodatno će doprineti čitavoj atmosferi pred film.

U filmu igraju Zlatan Vidović, Stefan Vukić, Ana Mandić, Tamara Krcunović, Davor Janjić, Daniel Sič, Igor Filipović, Aleksandar Đurica, Valentin Vencel, David Janakiev, Jovana Balašević, Saša Torlaković, Marta Bereš, Branislav Zeremski, Dušan Jakišić, Arpad Mesaroš, Nenad Ćirić, Nenad Pećinar, Ervin Hadžimurtezić i drugi.

Izvršna produkcentkinja je Nikolina Zečević, direktorka filma i serije Jelena Radenković, direktor fotografije Aleksandar Karaulić, kostimografkinja Kristina Kostić, scenograf Nenad Paranosić, maskerka Jasmina Lilić i montažer Zlatko Zlatković. Muziku za film komponuju David Klem i Ervin Ereš.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.