NavMenu

Funkcioneri u Srbiji u roku od 30 dana prijavljuju svoju imovinu i prihode, ali i srodnika i bračnih drugova

Izvor: Danas Sreda, 02.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Od 2. marta 2005. počinje da teče rok od 30 dana u kome su svi funkcioneri u Srbiji dužni da podnesu izveštaje o svojoj imovini i prihodima, u skladu sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa. Izveštaje, čiji će obrasci biti objavljeni u Službenom glasniku, treba da podnesu sva izabrana i postavljena lica, njihovi bračni drugovi, srodnici u pravoj liniji, kao i povezana lica.


Izveštaje o imovini i prihodima, kako se procenjuje, moraće da podnese bezmalo 10.000 funkcionera, a svi podaci biće uneseni u registar koji vodi Republički odbor, uz kontrolu tačnosti dostavljenih informacija.

 

Zakon o sprečavanju sukoba interesa propisuje obavezu svih funkcionera da u roku od 15 dana od stupanja na dužnost podnesu izveštaj o imovini i prihodima. Sva izabrana i postavljena lica dužna su da taka izveštaj podnesu jednom godišnje tokom mandata i dve godine nakon prestanka funkcije.

 

Predsednik Republičkog odbora Milovan Dedijer ukazuje da neće svi podaci biti javni, osim u slučaju povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.05.2024.  |  Saobraćaj

Suspendovan tender za kupovinu 25 tramvaja - Podnet zahtev za zaštitu prava

Ponude na tenderu za kupovinu 25 tramvaja za potrebe GSP Beograd neće biti otvorene 7. maja, kako je predvidela tenderska dokumentacija kada je 11. aprila ovaj postupak i pokrenut, jer je on zvanično suspendovan. Razlog za to je podnet zahtev za zaštitu prava. Ovakav razvoj događaja u vezi sa tenderom za kupovinu novih tramvaja za najvećeg gradskog prevoznika ne iznenađuje ako se zna da su, otkako je on raspisan, potencijalni ponuđači

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.