NavMenu

Kolašin na putu da postane prepoznatjiv planinski centar - Poljoprivreda ima potencijal da bude značajna dopuna turizmu

Izvor: Mina Nedelja, 31.01.2021. 15:56
Komentari
Podeli
Zimska turistička sezona u Opštini Kolašin beleđi rekorde, saopštio je njen predsednik Milisav Bulatović i dodao da to može značiti postepeno ostvarivanje vizije grada kao prepoznatljivog turističkog centra.

On je rekao da nakon prošlogodišnje zimske turističke sezone, koju su obeležili nepovoljni vremenski uslovi, kao i letnje koja je protekla u znaku pandemije, Opština Kolašin beleži rekorde kada je posećenost u pitanju.

- Dosadašnji tok zimske sezone uliva optimizam za period pred nama, ali i indicira postepeno ostvarivanje vizije Kolašina kao prepoznatljivog turističkog centra - kazao je Bulatović u intervjuu za Mediabiro.

On je naveo da je Kolašin zaista lepo posjećen i da ima dovoljnu količinu snega.

- Sve to znači da možemo da verujemo da će i naredni dio sezone biti uspešan za turističku privredu - poručio je Bulatović.

Na posebno pozitivan odek naišla je besplatna nabavka i distribucija semenskog materijala za građane Kolašina, što je, prema rečima Bulatovića, značajno uticalo na to da se ljudi iz gradova vraćaju na svoja imanja.

Set mjra podrške donesen je i kada je u pitanju razvoj poljoprivrede, jer iz lokalne samouprave prepoznaju da ta delatnost ima odličnu dopunu u sektoru turizma.

- Mere podrške su se odnosile na nabavku mehanizacije, kvalitetnih grla, solarnih panela i agregata na katunima, kao i na izgradnju objekata za smeštaj stoke i njihovu adaptaciju. Pomagali smo naše poljoprivredne proizvođaće i kada je bila potreba za čišćenjem snega i uređenjem puteva u vezi sa izdizanjem na katune, a jedan deo kapitalnog budžeta smo usmerili na adaptaciju puteva u ruralnim sredinama. Štaviše, za infrastrukturu puteva smo izvodvojili od 700.000 do 800.000 EUR - precizirao je Bulatović.

S obzirom na to da se u gradu realizuju značajni državni projekti kao što su auto-put i novi ski centar Kolašin 1600, kao i da je u poslednjih nekoliko godina primjetna ekspanzija u pogledu izgradnje više hotela, Bulatović jeruje da Opština dobija zamah kada je posredi celokupni razvoj.

- Mislim da se ostvaruje ta vizija da Kolašin bude prepoznatljiv turistički centar, ali i sredina gde će stanovnici imati dobar životni standard, a mladi moći da nađu posao - zaključio je Bulatović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.