NavMenu

Delta na ponovljenom tenderu nije dala ponudu za kupovinu Sava centra

Izvor: eKapija Nedelja, 27.09.2020. 22:12
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Kompanija Delta holding saopštila je da nije učestvovala na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, koji je istekao danas, jer smatra da su ponuđena cena i obavezno ulaganje, neisplativi.

- Ponuđena cena od 21,9 mil EUR i ulaganje od 60 mil EUR, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku. Delta holding je ranije potvrdio da je zainteresovan za ulaganje u Sava Centar, ali pod uslovima koji omogućavaju da investicija bude održiva, prihvatljiva za banke koje ovakve investicije prate, za njene zaposlene i za društvenu zajednicu - navodi se u saopštenju.

Kako ističu, kompanija je i dalje spremna da svojom investicijom Sava Centar učini modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, "koji će Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne događaje, sa više od 5.000 posetilaca".

- Takvo poslovanje Sava Centra donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a - navode iz Delte.

Podseetimo, Grad je u potragu za partnerom prvi put krenuo 2016. godine, kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva, na koji se javio samo Delta holding, ali nije postignut dogovor o partnerstvu.


Novi javni poziv objavljen je krajem 2017. i od partnera se očekivalo da renovira kongresnu i opštu infrastrukturu centra.

Grad i Delta su sredinom 2018. godine započeli direktne pregovore koji su bili nesupešni i ubrzo je stigla vest da će se za Sava centar tražiti koncesionar.

Na prethodnom tenderu, oglašenom u avgustu, početna cena je bila 27,4 mil EUR i obavezno ulaganje od najmanje 50 mil EUR, ali nije dostavljena nijedna ponuda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.