Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.09.2020.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Delta i dalje želi Sava centar, iako nije učestvovala na poslednjem tenderu

(Foto: M.Kambić/eKapija)
Iako je godinama pokazivala intersovanje za Sava centar, na poslednjem tenderu Delta se ipak nije pojavila. Razlog su, kako su rekli, nepovoljni uslovi. Za kupovinu najvećeg konresnog centra u Srbiji, zainteresovani su i dalje, pod, kako kažu za naš portal, "ekonomski prihvatljivim uslovima".

- Grad Beograd je na tenderu odredio cenu od 27 mil EUR, uz obaveznu investiciju od oko 50 mil EUR. Procene stranih stručnjaka koje smo angažovali pokazale su da ova investicija ne bi bila isplativa. Ulaganje od 80 mil EUR nemoguće je vratiti u razumnom roku iz prihoda koji se mogu očekivati. Ulazak u takav projekat ne bi bio održiv, a samim tim ni odgovoran prema onima sa kojima Delta radi – zaposlenima, bankama, društvenoj zajednici, za koju je Sava centar, s razlogom, više od zgrade - navodi Živorad Vasić, viši potpredsednik u Delta Holdingu.

Dodaje da Delta ne krije da je i dalje zainteresovana za ulaganje u Sava centar.

- Imamo razumevanja za potrebe grada, ali očekujemo i stvaranje uslova za ekonomski razumnu investiciju. Uvereni smo da će Beograd na kraju dobiti jedan moderan kongresni centar, koji će biti ne samo ponos glavnog grada, već i generator značajnih prihoda za privredu, preduzetnike i budžet Grada i Republike - navodi Vasić.

I. M.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.