Izvor: eKapija | Petak, 21.08.2020.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otkazana prodaja Sava centra - Na tender nije stigla nijedna ponuda

(Foto: M.Kambić/eKapija)
Na javni poziv za kupovinu Sava centra nije stigla nijedna ponuda, potvrđeno je eKapiji u Gradskog upravi Grada Beograda.

Od kupovine je odustao i Delta Holding, kupac koji je čini se bio najozbiljniji, jer je kako ističu, pod postojećim uslovima takva investicija neisplativa. Više o tome pogledajte u posebnom tekstu.

Podsetimo, Grad Beograd raspisao je početkom meseca tender za prodaju Sava centra, a početna cena nepokretnosti iznosila je 27.420.000 EUR.

U oglasu je navedena obaveza kupca da u roku od pet godina od dana isplati celokupnan iznos kupoprodajne cene i izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 mil EUR.

Kupac bi se obavezao i da neće promeniti namenu tj. da će objekat ostati u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da Centar Sava uživa status prethodne zaštite.

Inače, prodaja Sava centra najavljivana je i u novembru prošle godine, a Grad je u potragu za ortakom prvi put krenuo 2016. godine, kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva.

I. Milovanović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.