NavMenu

ĐELIĆ: Izmena Zakona o koncesijama sredinom godine

Izvor: Beta Subota, 20.02.2010. 16:36
Komentari
Podeli

Božidar ĐelićBožidar Đelić

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u subotu (20. februar 2010. godine) da bi sredinom ove godine trebalo da se usvoje izmene i dopune Zakona o koncesijama.

Važeći Zakon o koncesijama odgovara velikim, nacionalnim projektima, ali ne može da zadovolji potrebe lokalnih projekata. Zato će u zakon biti unete odredbe koje bi se bavile i dugim formama javno-privatnog partnerstva, rekao je Đelić na seminaru o javno privatnom partnerstvu u infrastrukturi, koji je organizovala kancelarija Svetske
banke (SB) u Srbiji.

Đelić je ocenio da razvoj infrastrukture nije moguć bez privatno-javnog partnerstva, i ukazao da će Srbija morati da upotrebi i druge oblike finasiranja, a ne samo direktno zaduživanje.

Đelić je kazao da Srbija nema dovoljno dobar zakonski okvir za razvoj partnerstva javnog i privatnog sektora te se zato intenzivno radi na tome.

Prema njegovim rečima, Srbiji će kao tranzitnoj zemlji biti potrebno da u finansijsku konstrukciju za izgradnju transpotne infrastrukture uključi sve zainteresiovane partnere jer to neće moći da uradi sopstvenim sredstvima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Posle dve godine ponovo raspisan tender za projektovanje i gradnju prve faze prečistača otpadnih voda u Krnjači

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspiala je novi tender za projektovanje i gradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači. Ovo je treći put da se traži izvođač radova za izgradnju fabrike za tretman otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava u Beogradu. Prethodni tenderski postupci, iz maja 2022. i novembra 2021. su obustavljeni. Posao finansira Evropska investiciona banka, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.