NavMenu

Elektronski prodato 104.000 kilograma robe - Najavljena posebna podrška za vinogradare

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 20.04.2020. 20:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lukas Gojda/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon tri nedelje od kako su zatvorene zelene pijace zbog epidemije virusa korona, doneta je odluka da od sutra ponovo mogu da rade, a ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da sada zavisi od umešnosti lokalnih samouprava da li će biti otvorene baš sutra ili prekosutra.

Nedimović je podsetio i da su baš zbog štete koju su mogli da imaju zbog zatvorenih zelenih pijaca, povrtari napravili elektronsku, preko koje je do pre dva dana prodato 104.000 kilograma robe.

- Ne kažem da je to genijalan izum, ali tražili smo bilo koju platformu i kanal da to omogućimo. Imali smo i Facebook pijace, snašli smo se, prodavala se i rasada, dostavljana na kućne adrese - rekao je Nedimović za TV Pink.

Prema njegovim rečima, što se tiče poljoprivrede, osmišljene su mere za podršku, koje se odnose na one koji su najugroženiji.

Savez vinara i vinogradara predlaže da država i njih zaštiti time što će otežati uvoz vina većim carinama, a Nedimović kaže da je država i pre nego što je proglašena epidemija virusa korona, u potpunosti završila strategiju razvoja vinarstva koje podrazumeva i različite oblike zaštite domaćeg tržišta, a u skladu sa svim međunarodnim sporazumima koje je država potpisala.

- Sektor vinarstva jeste pretrpeo štetu zbog zatvorenosti lokala, restorana, hotela, ali postoji rok da vino može da stoji neko vreme, nije to zelena salata pa da uvene za 48 sati. Biće i tu posebne podrške - rekao je Nedimović.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.