NavMenu

Montenegro Airlines prve komercijalne letove očekuje u junu, ka zemljama regiona

Izvor: Mina Nedelja, 17.05.2020. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
U avio-kompaniji Montenegro Airlines (MA) očekuju da će prve komercijalne letove imati u junu i to ka destinacijama u regionu.

- Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u Crnoj Gori kao i u većem broju zemalja Evrope u poslednjih nekoliko dana, očekujemo da ćemo prve letove imati u junu i to ka destinacijama slične epidemiološke situacije - rekli su Pobjedi iz kompanije.

U MA pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu.

- Potom bi, u narednih mesec dana, letovi bili uspostavljeni i ka svim destinacijama ka kojima saobraćamo naravno, pod uslovom da je let ka tim zemljama dozvoljen - rekli su iz MA.

Putnički komercijalni avio-saobraćaj u Crnoj Gori obustavljen je od 16. marta, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana.

U ovom trenutku svi komercijalni letovi MA su obustavljeni do 31. maja.

- Naravno, to nije konačna odluka, jer uspostavljanje komercijalnog avio-saobraćaja zavisi od odluka i smernica domaćih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno zavisi i od protokola koji se odnose na zdravstvene mere i mere ograničenja u putovanjima u zemljama ka kojima MA leti - objasnili su iz kompanije.


Oni su rekli da je MA u potpunosti spreman za pokretanje saobraćaja.

- Obavljamo intenzivnu komunikaciju sa svim relevantnim institucijama u zemljama ka kojima saobraćaju avioni MA, a primenjivaće se sve neophodne mere u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela - zaključili su iz MA.Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

04.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Pogledajte kako napreduje izgradnja tunela Laz - Do kraja marta završetak prva dva asfaltna sloja u drugoj polovini tunela (VIDEO)

U desnoj cevi tunela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze - na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema. Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu Laz izjavio je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.