NavMenu

Investicija u deponiju u Pančevu stigla do trećine planiranog, gde naći još 100 mil dinara za završetak prve faze ?

Izvor: Politika Sreda, 26.10.2005. 12:50
Komentari
Podeli

Pančevo ima deponiju smeća unutar gradskog područja, samo kilometar-dva udaljenu od samog centra grada i zato je odluka o izgradnji savremene deponije doneta još 1999. godine. Napravljen je pristupni put do nove lokacije, udaljen 13,5 km od Pančeva, ka Dolovu, naručen je projekat od Energoprojekta, do mesta radova dovedena je struja.

Radovi su nakon više godina nastavljeni aprila 2004. godine. Ugovor za izgradnju deponije potpisan je sa beogradskom firmom Alkaves ing d.o.o. Projektom je predviđeno da deponija bude na 34 hektara, ali u prvoj fazi na 3,8 hektara. Prema stručnjacima to bi trebalo da reši problem odlaganja pančevačkog smeća u narednih 27 godina.

Početkom 2005. godine, novi direktor pančevačke Higijene Milan Bokšan zahteva izvestaj stručne komisije o stanju radova i potrošenom novcu. Nalaz komisije je da je urađena trećina posla, a utrošena polovina od 70 mil., koliko je izdvojeno.

Za završetak prve faze deponije potrebno je na već potrošenih 36 mil. dodati bar još 100 mil.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.