NavMenu

Rekonstrukcija Spensa počinje na proleće - I država se uključuje u finansiranje

Izvor: Novosti Utorak, 24.12.2019. 13:10
Komentari
Podeli
(Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock)
Šta konkretno učiniti sa sportskim i poslovnim centrom "Vojvodina" i kako na najbolji način rešiti pitanje finansiranja velike obnove popularnog Spensa, bila je jedna od ključnih i najinteresantnijih tema na sednici Skupštine grada, poslednjoj ove godine i 59. u aktuelnom sazivu gradskog parlamenta.

Gotovo je izvesno da će, već na proleće, početi kompletna rekonstrukcija tog objekta izgrađenog pre skoro 40 godina, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da to neće biti "nimalo jeftin zahvat".

- Pokušavamo da obezbedimo značajan novac za projekat velike rekonstrukcije Spensa. Imamo nagoveštaj da ćemo (za finansiranje) dobiti pozitivan odgovor od Vlade Republike Srbije.

Vučević je dodao da će taj projekat, koji orijentaciono iznosi oko 150 miliona dinara, precizno dati detalje o tome šta bi sve i kako trebalo da bude urađeno sa tim višenamenskim objektom. Kad projekat bude gotov, EBRD će Gradu dati "grant" odnosno poklon vredan 800.000 EUR za izradu neophodne tehničke dokumentacije.

Oglas za projektanta bio je raspisan početkom meseca, a na konkursu je izabrana firma Orbis company doo za projektovanje i inženjering iz Novog Sada.

U okviru rekonstrukcije Spensa planirana je sanacija krova, kompletna zamena fasade i unutrašnjih sistema za grejanje i hlađenje objekta kao i potpuna obnova zatvorenog bazena i klizališta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Vlada Mađarske usvojila je akt o razvojnim potrebama za realizaciju određenih mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, objavio je Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. - Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica, takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u 2024-2025. godini -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.