Izvor: Novosti | Četvrtak, 28.12.2017.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dragiša Petrović na čelu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika - Danijela Vazura prelazi u Ministarstvo finansija

(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Direktor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), Danijela Vazura, prelazi na novu poziciju. Kako Novosti saznaju iz Vlade Srbije, ona je postavljena na mesto državnog sekretara u Ministarstvu finansija. Glavni čovek za stečajeve u Srbije od sada će biti - Dragiša Petrović, dosadašnji direktor PKB.

Danijela Vazura je na čelo ALSU, u formatu vršioca dužnosti, imenovana poslednjeg dana 2014. godine. Ovo imenovanje je tada diglo dosta prašine u javnosti. Ona je zapravo konkurisala za poziciju direktora Agencije za privatizaciju, u kojoj je vodila Centar za stečaj. Na čelo ove agencije, međutim, postavljen je tada Ljubomir Šubara.

Ni Danijela Vazura nije "pobegla" daleko od privatizacije. Dodeljena joj je briga o stečajevima u Srbiji, a ALSU je stečajni upravnik upravo firmama koje su na put ka bankrotu krenule iz portfelja Agencije za privatizaciju.

Dragiša Petrović je postavljen na čelo PKB novembra 2013. godine. Rođen je 1978. u Užicu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Radio je u PD Javor Ivanjica, Agrobanci i Novoj Agrobanci. U poljoprivredni resor prešao je iz bankarskog sektora.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.