NavMenu

Al Dahra Srbija ulaže u izgradnju privredno-industrijskog kompleksa u Beogradu - U planu 10 nezavisnih biogasnih postrojenja

Izvor: eKapija Utorak, 12.11.2019. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LianeM/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Al Dahra Srbija planira izgradnju privredno-industrijskog kompleksa u Beogradu. Tako bi, prema najavi urbanističkog projekta koji će na javnom uvidu biti od 18. do 25. novembra, deset biogasnih postrojenja trebalo da budu izgrađeni u opštini Palilula.

Naime, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju privredno-industrijskog kompleksa, tj. 10 nezavisnih biogasnih postrojenja od po 0,999mw (999kw) u 10 faza u Beogradu.

Nosilac izrade predmetnog urbanističkog projekta je Studio Tekto iz Stare Pazove koji je podneo i zahtev za potvrđivanje projekta za investitora, kompaniju Al Dahra Srbija.

Kako se navodi na sajtu Beoinfa, nosilac izrade predmetnog urbanističkog projekta u toku održavanja javne prezentacije davaće obaveštenja o urbanističko arhitektonskom rešenju svakog radnog dana od 9 do 15, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta.

Inače, kompanija Al Dahra Srbija je pod okriljem istog menadžmenta i vlasnika kao i kompanija Al Dahra Rudnap iz Iriga koja je je u oktobru prošle godine potpisala ugovor o kupovini PKB-a za nešto više od 105 mil EUR.

S. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.06.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Ibarski put od Orlovače do Sremčice dobija 4 trake - U planu i privredna zona uz magistralu u Rušnju

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije naselja Rušanj, dela Ibarske magistrale i privredne zone uz magistralu. Kako je navedeno u dokumentu koji je izradio Urbanistički zavod Beograda, a koji obuhvata deo Ibarske magistrale od petlje za pristup groblju "Orlovača" do ukrštanja sa Beogradskom ulicom – veza sa naseljem Sremčica, planira se proširenje Ibarske

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.