NavMenu

Investicija od 8 mil EUR u izgradnju kompleksa na Paliću - U Vojvodini 50 potencijalnih lokacija za razvoj velnes i spa turizma

Izvor: Tanjug Četvrtak, 03.10.2019. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirirak kaewgorn/shutterstock.com)Ilustracija
Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj turizma, ali on nije iskorišćen na adekvatan način, poručio je danas ministar Rasim Ljajić i dodao da će država pokušati da primeni model razvoja turizma koji ima Mađarska, inače partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Novom Sadu.

Ljajić je, otvarajući sajam, podsetio da je studija, koju su za resorni pokrajinski sekretarijat radili Rudarski, Medicinski i Arhitektonski fakultet, pokazala da u Vojvodini, u 33 lokalne samouprave, postoji čak 50 potencijalnih lokacija za razvoj velnes i spa turizma.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije je rekao da Vojvodina doprinosi sa 15% deviznog priliva ostvarenog u Srbiji, dodajući da je za neke to malo, za neke puno, ali da je svakako nedovoljno, s obzirom na mogućnosti koje Vojvodina ima.

- Ako može Mađarska da ostvari izuzetne rezultate zahvaljujući ulaganjima i evropskim fondovima koje je koristila za razvoj turizma, verujem da ćemo sa novim investicionim planom koji je najavljen učiniti naše potencijale i realno ostvarivim - rekao je Ljajić.

Potpredsednik Vlade je podsetio i da Morahalom u Mađarskoj beleži tri puta veći broj turista nego Palić, iako i Palić ima gotovo isti potencijal.

Zato će, kaže, biti uloženo 8 mil EUR u izgradnju kompleksa na Paliću, koji će imati pet otvorenih i pet zatvorenih bazena, sa akva parkom.

- To će potpuno promeniti turistističku sliku i Vojvodine i Srbije - rekao je Ljajić.

Zamenik premijera Mađarske Žolt Šemjen rekao je da Mađarska i Srbija imaju izuzetne partnerske odnose, i da Srbija ima punu podršku Mađarske na putu evropskih integracija.

- Mađarskoj je najbitnije proširenje EU, a Srbija ima pravo na punopravno članstvo. Ne samo da činimo sve na tom polju, već prenosimo sva naša iskustva - rekao je Šemjen, dodajući da će i za Mađarsku i za ceo region od velikog značaja biti pruga Beograd-Budimpešta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.