NavMenu

Kompleks sa akva parkom i velnes centrom uskoro će se graditi u Bogatiću - Turistička ponuda Mačve sve bogatija (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 20.09.2019. 13:58
Komentari
Podeli
Idejno rešenje budućeg turističkog kompleksa u Bogatiću (Foto: TO Bogatić)Idejno rešenje budućeg turističkog kompleksa u Bogatiću
Turistička ponuda Mačve sve je bogatija, a u Opštini Bogatić najrazvijeniji je zdravstveno-rekreativni, verski i ribolovni turizam kao i organizovane posete đačkih ekskurzija. Iz TO se nadaju novim ulaganjima, posebno sada kada su za investitore moguće i subvencije.

Naime, Vlada Srbije je u maju 2019. godine donela Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u sektoru usluga hotelijerskog smeštaja. Ovom Uredbom Bogatić je uvršten među opštine koje imaju pravo na podsticaje u ulaganja u hotelijerstvu koja podrazumevaju investiciju od preko 2 mil EUR vrednosti i najmanje 70 radnih mesta.

- Turistička organizacija opštine Bogatić intezivno radi i na povećanju smeštajnih kapaciteta u domaćoj radinosti. Primera radi, ova kalendarska godina započeta je sa četiri ležaja, a trenutno raspolažemo sa 30 ležajeva, uz najavljena interesovanja za dalju kategorizaciju. U okviru kategorisanih objekata imamo raznovrsnu ponudu: četiri apartmana, jedan studio apartman, seosko turističko domaćinstvo i više soba. Za sada su ovi kapaciteti dovoljni, ali svejedno radi se na njihovom proširenju, posebno u Crnoj Bari, pored obale reke Drine i u Bogatiću, zbog potrebe smeštaja posetioca Termalne rivijere - kaže za eKapiju Darko Mašić, direktor TO Bogatić.

Najposećeniji je upravo akva park Termalna rivijera, sa lekovitim termalnim vodama sa sopstvene bušotine temperature 70 stepeni celzijusa.

- Gosti su iz šireg regiona okolnih gradova Beograda, Novog Sada i BiH, a ovaj akva park zahvaljujući termalnim vodama radi 365 dana u godini - kaže Mašić.

Jedna od najposećenijih destinacija verskog turizma je manastir Ilinje u selu Očage, u koji gosti dolaze sa svih strana, iz Vojvodine, sa juga Srbije, kao i iz BIH.

U Bogatiću od 1972. godine postoji i etno park "Sovljak", koji je bio jedan od pet etno parkova u bivšoj SFRJ. Najčešće ga posećuju đačke ekskurzije u jesen i u proleće, pretežno iz centralne Srbije i Vojvodine.

Pored već postojećeg kompleksa Termalne rivijere i smeštaja u domaćoj radinosti, iz TO najavljuju i nove inveticije u turizam.

Idejno rešenje budućeg turističkog kompleksa u Bogatiću (Foto: TO Bogatić)Idejno rešenje budućeg turističkog kompleksa u Bogatiću

Naime, kompanija Infofin gradiće hotel sa 150 ležajeva, wellness centrom, zatvorenim i otvorenim bazenima, akva parkom i parkingom za goste.

- Hotelijersko preduzeće Infofin, koje ima tri hotela to Rojal-spa u Banji Koviljači, Rojal-Drina u Malom Zvorniku i Gučevo u Banji Koviljači u završnom je pregovaračkom procesu sa lokalnom samoupravom o izgradnji objekta koji podrazumevaju više celina - kaže Mašić i dodaje da su pri kraju urbanistički projekti i da se očekuje da u toku godine počne realizacija.

Kompleks bi trebalo da se prostire na ukupno 7 hektara, a na dodatna 2 hektara trebalo bi da postoji potpuno iskorišćenje termalnih voda u plasteničkoj proizvodnji. Prema rečima našeg sagovornika vrednost investicije je 7,5 mil EUR.
Idejno rešenje budućeg turističkog kompleksa u Bogatiću (Foto: TO Bogatić)Idejno rešenje budućeg turističkog kompleksa u Bogatiću
- S obzirom na geotermalni potencijal, dobru putnu mrežu i blizinu većih gradova, na udaljenosti od 100 km oko 3.000.000 ljudi očekujemo više ovakvih projekata i zainteresovanih investitora - zaključuje Mašić.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.