Izvor: Beta | Petak, 14.12.2018.| 16:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

ČADEŽ: U narednih pet godina moguće smanjenje oporezivanje zarada na 46%

Marko Čadež
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas (14. decembar 2018.) da su privrednici inicirali veće rasterećenje zarada i da će se u narednom petogodišnjem periodu razmatrati mogućnost kako da poresko opterećenje zarada, koje će dogodine biti 62%, bude smanjeno na 46%.

On je na Skupštini PKS rekao da postoji inicijativa da se smanji porez na dobit.

- To su strateške inicijative među više desetine drugih koje je pokrenula privreda - kazao je Čadež.

Istakao je da rezultat dijaloga provrede i Vlade Srbije izmene paketa zakona koje se nedavno usvojila Skupština Srbije i kojima se umanjuju nameti privredi.

- Izjednačili smo domaće i strane investitore u uvozu osnovnih sredstava za prozvodnju pa neće plaćati carinu na uvoz mašina, čime će se smanjiti troškovi poslovanja - rekao je Čadež.

Dodao je da je PKS omogućila privrednicima da učestvuju na 40 sajmova u svetu i da je prehrambena industrija posle posete 11 sajmova ugovorila izvoz u vrednosti 50 mil EUR.

- PKS je uspela da obezbedi i da privrednici polovinu dokumenata neophodnih za poslovanje dobiju u mestu poslovanja i da zbog toga ne dolaze u Beograd - rekao je Čadež.

Zahvaljujući zalaganju PKS je, po njegovim rečima, zaživeo dualni sistem obrazovnja u kojem se školuje 4.500 đaka a 85% njih nađe posao u firmi u kojoj se obučavaju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.