NavMenu

Niški aerodrom Konstantin Veliki predat na upravljanje državi

Izvor: Tanjug Petak, 22.06.2018. 16:35
Komentari
Podeli
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu (Foto: nis-airport.com)Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu
Na sednici Skupštine grada Niša u petak (22. juna 2018. godine) odlučeno je da Aerodrom Konstantin Veliki bude predat državi na upravljanje.

Na Skupštini je za ovaj predlog glasalo 43 odbornika, osam je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je na sednici gradskog parlamenta da aerodrom ne može sam da se finansira, da je grad iz budžeta od 2009. godine uložio više od 800 miliona dinara na ime subvencija i da su se za taj novac mogli izgraditi vrtići, vodovodna i kanalizaciona mreža i drugi infrastrukturni projekti.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović ocenila je da su podrškom predlogu da Aerodromom Konstantin Velikiu pravlja država, odbornici Skupštine grada Niša doneli "jedinu moguću odluku koja će omogućiti nova ulaganja i dalji razvoj aerodroma u tom gradu". Navodeći da je ta odluka mogla biti doneta "i pre više od dva meseca", ministarka je kazala da su "država i Niš izgubili veliki novac, a Aerodrom Konstantin Veliki pretrpeo štetu".

- Zato je pred novim rukovodstvom aerodroma veliki posao da povrati sve ovo. Ipak, važno je da je odluka o budućnosti aerodroma doneta u institucijama, a ne na ulici - ocenila je Zorana Mihajlović.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" saopštila je da će nastaviti borbu da se aerodrom vrati Nišu, preko sudova, ali i protestima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.