NavMenu

Za zaštitu životne sredine u ovoj godini Zrenjanin opredelio 208,5 miliona dinara

Izvor: Beta Utorak, 19.04.2022. 14:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kanvag/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Zrenjanin opredelio je za zaštitu životne sredine za ovu godinu 208,5 miliona dinara, a skoro polovina tog iznosa 106,7 miliona dinara namenjena je za kontrolu i zaštitu vazduha i suzbijanje inhalacionih alergena.

Kako se navodi u Službenom glasniku Grada Zrenjanina, budžetski fond za zaštitu životne sredine finansira se iz namenskih prihoda u iznosu od 60,1 milion dinara, ostalih tekućih prihoda budžeta sa 148 milion i neutrošenih sredstava donacija iz ranijih godina od 424.000 dinara.

Za upravljanje otpadom predviđeno je 77,5 miliona dinara, a od toga za uklanjanje divljih deponija do 60 miliona dinara, dok je za izradu projektno tehničke dokumentacije zatvaranja i potpune sanacije-remedijacije postojeće gradske deponije u Zrenjaninu predviđeno 7,1 milion dinara.

Nešto više od 15 miliona dinara opredeljeno je za kontrolu i upravljanje otpadnim vodama, a u sklopu toga planirani su radovi na izmuljenju uličnih kanala i tarupiranju kanala u putnom pojasu, kontrola kvaliteta otpadnih voda i izrada tehničke dokumentacije za prečistač otpadnih voda.


Po toj odluci, za kontrolu i zaštitu površinskih i podzemnih voda predviđeno je 1,2 miliona dinara, a za kontrolu i zaštitu prirode, biodiverzitet, javne zelene površine opredeljeno je 5,1 milion dinara.

Radiće se i kontrola i zaštita od buke, za šta je izdvojeno 1,5 miliona, a kako se navodi u obrazloženju, za informisanje, edukaciju, promociju i popularizaciju zaštite životne sredine predviđeno je izdvajanje do milion dinara.

Odluku je usvojilo Gradsko veće Zrenjanina uz saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Beogradske elektrane ubuduće će i hladiti potrošače - Gradiće se novo postrojenje za kompleks Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu

JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izradu prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju kogeneracijskog/trigeneracijskog postrojenja na području PPPP Nacionalni stadion, a vrednost nabavke procenjena je na 20 miliona dinara. U okviru područja Nacionalni stadion određen je prostor za novi toplotni izvor Surčinsko polje. Površina zemljišta određena za ovaj javni kompleks je veća od 5ha. Budući kompleks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.