NavMenu

Novi Sad odbio ponudu litvanske firme Civinity za javno-privatno partnerstvo za Stan

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 15.03.2018. 15:47
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: Ivana Vuksa)Novi Sad
Gradska komisija odbila je ponudu litvanske firme Civinity za javno-privatno partnerstvo za JKP Stan, saznaje 021.rs.

Ponuda je odbijena, jer Civinity nije dostavio brojna dokumenta koji su bila potrebna kako bi imao ispravnu ponudu na tenderu za javno-privatno partnerstvo.

Kako se navodi u odluci komisije, u koju je 021.rs imao uvid, nije dostavljena dozvola za sakupljanje i transport opasnog otpada, nedostaje i potvrda da nije pokrenut stečaj ili likvidacija ponuđača, a nema ni propisno sastavljenog bilansa uspeha sa mišljenjem revizora.

Takođe, u ponudi su nedostajali i podaci iz poslovnih knjiga o pruženim uslugama za period od 2015. do 2017. godine na održavanju najmanje 500.000 kvadrata, nije bilo ni akreditacije sertifikovane kuće da poseduju sertifikate ISO 9001 i 14001, a nisu imali ni odgovarajuće "M" obrasce o zaposlenim radnicima.

Kako je Civinity, koji je na tenderu učestvovao kroz svoje ćerke firme i partnere FM Holding iz Novog Sada, litvanski Busto Valda, sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom Javna razsvetljava, bio i jedini ponuđač, odlukom komisije o odbijanju ponude je posle više od šest meseci zaustavljen proces odabira javno-privatnog partnera za Stan. Obustavom postupka dovedena je u pitanje budućnost ovog javnog preduzeća, koje je opterećeno dugovima i viškom zaposlenih i nalazi se pred stečajem i gašenjem.

Gradska vlast će u narednim danima morati da odluči da li će sprovesti novi tender za odabir privatnog partnera.

Podsetimo i da je prema tenderu, javno privatno-partnerstvo predviđalo da se sadašnji Stan ugasi, osnuje novo preduzeće Stan NS, koje bi preuzelo deo radnika, da se preostalim radnicima isplate otpremnine i izmire dugovi koji iznose oko pola milijarde dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.