NavMenu

Litvanski Civinity jedini dao ponudu za novosadski Stan

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 18.01.2018. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Litvanska kompanija Civinity, koja je i ranije bila zainteresovana za ulazak u javno-privatno partnerstvo sa Gradom Novim Sadom oko JKP Stan, jedina se javila na tender sa ponudom za ovaj posao.

Komisija koju je formirao Grad ima 90 dana da prihvati ili odbije ponudu i tu odluku dostavi Skupštini grada, koja će dati poslednju saglasnost pre potpisivanja ugovora.

Ukoliko ponuda bude prihvaćena, JKP Stan će biti pretvoren u Stan NS koji će preuzeti deo radnika, dok će za preostale radnike biti isplaćene otpremnine i izmireni dugovi koji sada iznose oko pola milijarde dinara.

Na otvaranju ponuda u Stanu ponudu su formalno dali FM Holding iz Novog Sada i litvanski Busto Valda, sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom (Javna razsvetljava).

Kako je za 021.rs nakon otvaranja pojasnio predstavnik kompanije Civinity Darius Zakarauskas, oni su pre sedam dana osnovali FM Holding kako bi lakše poslovali u Srbiji, a Busto Valda, koji je deo holdinga ove litvanske kompanije, je nosilac ponude, jer je obaveza na tenderu bila da ponuđač bude registrovan za obavljanje delatnosti održavanja stambenih zgrada i dimničarinu, za šta je ta firma i registrovana.

Zakarauskas je dodao da su kao partnera i podizvođača uključili ljubljansku firmu koja se bavi održavanjem javne rasvete. On je za 021.rs naveo da nije iznenađen što nema drugih ponuda, jer je tender specifičan i riskantno je ulaganje, pošto Stan ima velike dugove.


Zakarauskas očekuje da će Grad prihvatiti ponudu i da će novi Stan na ovaj način imati priliku da uđe na tržište stambenog održavanja u Novom Sadu i tu zauzme mesto koje je stari Stan izgubio.

Kako je eKapija već pisala, litvanska kompanija Civinity obratila se još početkom 2016. godine Gradu Novom Sadu sa pismom namere u kome je predložila put i način za rešavanje problema JKP Stan. Ovom novosadskom javno-komunalnom preduzeću zbog nagomilanih dugova u jednom trenutku je pretio stečaj, pa je gradska vlast intenzivno radila na popravljanju stanja i eventualnom restrukturiranju firme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.